Innlegg

Viser innlegg fra august 4, 2013

ER DET IKKE SNART TID FOR EN APÈRITIFF TRO?

Bilde
Spørsmålet dukker opp i våre sosiale sammenhenger fort vekk. Og jeg er ikke "tungbedt". Oppfordringen etterkommes med glede og entusiasme. Apèritifen hos oss består av noe å drikke og noe å spise. Forskjellig fra gang til gang. Tidligere i sommer Det gir en fin anledning til å sitte ned, snakke sammen, komme i stemning til måltidet. Man tar og toppen av sulten uten å spise seg mett. Ingen sak Noen ganger har vi bare litt potetgull og nøtter. Mens andre ganger gjør jeg litt mer ut av det.  Slik var det denne gangen, store, deilige oliven, noen av dem sammen med deilig manchego ost. Noen helt alene, men alle med pinne.  Der var noen små salte kjeks med Fransk M oure de  brandade , og andre med patè au Sangliere. Som du skjønner, slik er det  i vårt frankofile hjem, men på norsk hadde vi en mousse av klippfisk, og en villsvinpatè. Der var og frisk dill, koriander, reddiker og litt vårløk. Vi gjorde oss altså flid til dette selskapet. Smakte gjorde det og, til l

SOMMERENS DRAMATIKK

Bilde
Sommeren har vært helt fantastisk i år. På slutten av 60-tallet opplevde jeg noe jeg kan sammenligne med. Min første sommer på Østlandet og da var det og første gangen jeg hørte og så disse fantastiske lyn og tordenværene.  Med dem følger og utrolige skyformasjoner. De er så vakre og så dramatiske. Man kan nesten glemme at det ikke er helt ufarlig og ikke komme seg i sikkerhet før det braker løs. Utover Breiviksfjorden Disse bildene ble tatt søndag 04.08 13., fra en veranda oppe i en bakke over Porsgrunn. Det er ganske flott å se naturen i storform. Dette bildet er mer vestover. Fantastisk utsikt og himmeldrama den dagen. Det regnet som kom i etterkant av lys og lydshowet til vårherre, det var og spektakulært. Det artige er at dette har vi hatt mange ganger i løpet av varmeperioden. Det var bare den ene gangen jeg fikk tatt bilde.

PANNEKAKER TIL DESSERT

Bilde
DET HØRES SKIKKELIG DEKADENT UT  OG ER KANSKJE LITT I MESTE LAGET Ideen kom som gode ideer ofte gjør, flyvende på ei fjøl.  Appelsindynkede pannekaker servert med is. Jeg har jo vært borti flamberte pannekaker, men det skulle det ikke være denne gangen. Nam-nam  Oppskrift Sukkerlake 0,5 dl presset appelsinsaft 1 dl vann 100 gr sukker Starten var å koke sukkerlake på presset appelsinsaft, vann og sukker. Kok til sukkeret er oppløst og sett til kjøling. Så laget jeg en liten pannekakerøre med revet appelsinskall i av en appelsin, litt mye sukker og litt mer fett i enn vanlig. Vi snakker jo dessert! Ingen får spise mye av dette. Røra fikk hvile i 1-2 t og så ble pannekakene stekt i ei lita panne, rett før de skulle serveres.  Vi var bare 4 personer og alle fikk bare ei pannekake hver, så det gikk bra. Arbeidspresset var til å holde ut. Så var det bare å dynke pannekaka med appelsinsukkerlaken, 1-2 ss på hver pannekake var nok.  Servert med ei kule vaniljeis,

EN LITEN PASTARETT

Bilde
TIL FRYD OG GLEDE Det er noe sommerlig med kalde pastaretter. Dessuten er de enkle og tilberede. De gjør livet fleksibelt, noe som passer godt om sommeren her. At smaken er god er heller  ikke noe ulempe. Tvert imot, vi blir så glade av gode smaker.  Så enkelt  Fleksibiliteten  jeg snakker om kommer av at man kan lage den ferdig og vente med å servere til det passer. Det er heller ikke en fastlagt mengde du har av de forskjellige ingrediensene. Du lager til så mange mennesker du ønsker å servere den dagen. Her har vi igjen et eksempel på "så tar vi litt av ditt og en dæsj av datt". Altså: OPPSKRIFT: kok så mye pasta du trenger til de personene du skal serverer. Bruk den pastatypen du foretrekker, her har jeg brukt spagetti, men penne passer nok bedre. Skyll i kaldt vann når den er ferdig kokt. Rør inn i den kalde pastaen, 1-2 -3 ss sterk pesto, kutt tomater i små biter eller bruk små tomater som du deler i to. Spekeskinke i små biter, korianderblader og pinjekjer