Innlegg

Viser innlegg fra september 6, 2015

KYLLING MED SMAK AV APPELSIN

Bilde
DET BESTE MED KYLLINGKJØTT ER AT DET TAR SÅ FORT SMAK AV TILSETNINGENE. Sånn helt servert på egenhånd, så er kyllingkjøtt ikke mye å skryte av. Lyst hvitt og mildt. Det gir meg en assosiasjon til et hvitt ark, der kan man fylle på med hva hjertet enn begjærer. Denne appelsinmarinerte kyllingen som havnet på bordet fredagskvelden, den har jeg laget før, mange ganger før. Den har til og med sitt eget blogginnlegg fra før. Servert med et enkelt glass vin, ris og frisk salat er det en førsteklasses rett å servere uten for mye oppstuss. Som alltid, det starter på benken OPPSKRIFT 1 hel kylling ca 1 1/2 kg Skyll og tørk kyllingen, Del den i 2, ta bort ryggbenet.  Hver halvdel deles så i 4 stykker, hvert lår i to , hvert bryst i to. Følg de naturlige leddene da får du biter som ikke går i stykker, men er lettere å servere. Kyllingfilet passer ikke så godt til denne retten. Kjøttet må steke sammen med bena for å få riktig smak. MARINADEN 2 ss finrevet fersk ingefær 3-4  hvit

HVITT PÅ HVITT

Bilde
HVIS MAN HØRER PÅ INTERIØRARKITEKTER Da hører man mange sannheter som flyr forbi. Det er ikke alle  som passer for meg eller interresser meg.  Men så var det en som sa at hvitt mot hvitt skulle være så fint. Da våknet jeg, vent nå litt tenkte jeg. Er det ikke noe sånt jeg har pyntet med i gangen vår for tiden?  En hvit blomst mot den hvite veggen på den hvite kommoden, litt stilig syntes jeg. Den sorte billedrammen og de grønne bladene....Tja, jeg likte det. Syrinhortensiaen er elegant Små gleder.. .

ARONIASAFT NY AV ÅRET

Bilde
DET ER EN STOR INTERESSE FOR MIN TIDLIGERE OPPSKRIFT PÅ ARONIASAFT I år har jeg laget en ny type saft som jeg selv synes smaker ekstra godt.  Alt som skjer har jo en begynnelse . Årets enome mengder med store, flotte svartsurbær var en slikt utløser. I fjor var der nesten ingen bær. Hva man enn kan synes om regnfulle, kjølige sommere, det blir mye bær av sånt. Den ene busken vi har gav ikke så enorme mengder som jeg trodde, ca 4 kg er vel ganske respektabelt. Svarte og store, men ikke gode Her kan du se, jeg er klar til safting. De fire kiloene med bær gav ca 2 l konsentrert saft. Det er lurt å ha fine gamle flasker i kjelleren Så er vi ved sakens kjerne, hvordan gjorde jeg det? Fordi jeg har en saftsiler som har liten kapasitet, måtte jeg dele bærmengden i to. Jeg har og tilsatt epler, de smakene kledde hverandre. Oppskrift 2 kg bær 1/2 kg syrlige epler 2,5 dl vann Eplene grovhakkes og blandes med bærene, vann helles i og det hele koker kraftig i ca 30-40 mi

NÅ ER EPLENE ER HER

Bilde
OG PÅ ALLE KJØKKEN SPRER DUFTEN AV NYSTEKTE EPLEKAKER SEG. Den syrlig, søte duften av stekte varme epler. Helt umulig å beskrive, men har du kjent den, da vet du hva jeg snakker om. Det er jo ikke bare eplekaker som lages, mange liker å lage eplemos, noen leverer epler og får tilbake sider på flasker. Dessert med epler er min favoritt. Blant favorittene er den franske som heter Tarte Tatin....toppen av nytelse Første trinn Deilige nye norske epler, ildfaste former dekket med folie. De blir ellers så vanskelige å vaske. Dessert og bestemors gamle duk passer så fint. Oppskrift 2 syrlige faste epler 100 gr sukker 50 gr smør 1 plate butterdeig Skrell eplene, ta ut kjernehuset, skjær i tynne skiver.  Smelt sukkeret til karamell,og tilsett smøret. kle 1 slitt større eller flere små ildfaste formerog smør formen godt. Hell karamellen i bunnen av forma og dekk med epleskivene, legg i taksteinmønster. Kjevle ut butterdeigsplaten slik at den dekker eplene i den eller