NÅ ER EPLENE ER HER

OG PÅ ALLE KJØKKEN SPRER DUFTEN AV NYSTEKTE EPLEKAKER SEG.

Den syrlig, søte duften av stekte varme epler. Helt umulig å beskrive, men har du kjent den, da vet du hva jeg snakker om.
Det er jo ikke bare eplekaker som lages, mange liker å lage eplemos, noen leverer epler og får tilbake sider på flasker.
Dessert med epler er min favoritt. Blant favorittene er den franske som heter Tarte Tatin....toppen av nytelse


Første trinn
Deilige nye norske epler, ildfaste former dekket med folie. De blir ellers så vanskelige å vaske.


Dessert og bestemors gamle duk passer så fint.

Oppskrift
2 syrlige faste epler
100 gr sukker
50 gr smør
1 plate butterdeig

Skrell eplene, ta ut kjernehuset, skjær i tynne skiver. 
Smelt sukkeret til karamell,og tilsett smøret. kle 1 slitt større eller flere små ildfaste formerog smør formen godt. Hell karamellen i bunnen av forma og dekk med epleskivene, legg i taksteinmønster.
Kjevle ut butterdeigsplaten slik at den dekker eplene i den eller de formene du har. Prikk i deigen eller klipp hull for å slippe ut damp.
Tips for å smelte karamell. 
Vil minne om at når du smelter sukker, så ta fram tålmodigheten og ikke rør underveis. Da blir det nemlig krystaller og umulig å bruke. Smelt sakte, men følg med, dette brennes fort.     

Stek terten i 180 c i ca 20-25 min. Avkjøl, snu kaken før du serverer med pisket krem eller vaniljeis. 
Dette er veeeldig godt, bare prøv!
Flere forsøk finner du ved å klikke her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?