KYLLING MED SMAK AV APPELSIN

DET BESTE MED KYLLINGKJØTT ER AT DET TAR SÅ FORT SMAK AV TILSETNINGENE.

Sånn helt servert på egenhånd, så er kyllingkjøtt ikke mye å skryte av. Lyst hvitt og mildt. Det gir meg en assosiasjon til et hvitt ark, der kan man fylle på med hva hjertet enn begjærer.
Denne appelsinmarinerte kyllingen som havnet på bordet fredagskvelden, den har jeg laget før, mange ganger før. Den har til og med sitt eget blogginnlegg fra før.
Servert med et enkelt glass vin, ris og frisk salat er det en førsteklasses rett å servere uten for mye oppstuss.
Som alltid, det starter på benken


OPPSKRIFT
1 hel kylling ca 1 1/2 kg

Skyll og tørk kyllingen, Del den i 2, ta bort ryggbenet. 
Hver halvdel deles så i 4 stykker, hvert lår i to , hvert bryst i to. Følg de naturlige leddene da får du biter som ikke går i stykker, men er lettere å servere. Kyllingfilet passer ikke så godt til denne retten. Kjøttet må steke sammen med bena for å få riktig smak.

MARINADEN
2 ss finrevet fersk ingefær
3-4  hvitløkfedd, 
2 ss Dijonsennep
1 appelsin, 
1 ss brunsukker. 
1 chili
Lag en mos av ingefæren, finhakk hvitløken, revet skall av og saften av appelsinen, finhakk chilien og bland alt og legg det i en bolle med kyllingbitene
Kyllingen skal ligge i denne marinaden i ca 1 t, gjerne mer. Sist jeg laget denne lå den i marinaden i 3 t.
Ildfast gryte m/lokk, kyllingbitene legges i utover hvis det er plass, resten av marinaden helles over.

Har du ikke lokk, tetter du så godt du kan med alu-folie, steker ved 180 C i ca 30 min. Fjern så folien og stek videre i 25 min for å få steke skorpe. Pass på sånn at det ikke steker tørt, kraften i bunnen er deilig på tallerkenen sammen med ris og salat. Kan erstattes ved å etterfylle med buljong.
Vi spiste dette sammen med ris og appelsinsalat, jeg vil og anbefale å drikke en fruktig rosevin til. Ennå en hyggelig kveld i venners selskap.
Ønsker du flere kylling oppskrifter? klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?