Innlegg

Viser innlegg fra april 1, 2012

NÅ MED APPELSINMARINADE, HVOR MANGE GANGER KAN KYLLING VARIERES?

Bilde
TROR NESTEN IKKE JEG VET DET HELT ENNÅ, MEN TRO MEG, JEG JOBBER MED SAKEN Nå i dag er det appelsinglasert kylling for 4  Her er ingridiensene OPPSKRIFT PÅ APPELSINMARINERT KYLLING 1 hel kylling ca 1 1/ kg salt og pepper Skyll og tørk kyllingen, legg den med ryggen ned og skjær/klipp langs ryggraden på begge sider og fjern ryggbenet. Press fuglen flatt ned på fjøla, gni inn med salt og pepper.  MARINADE 2 ss finrevet fersk ingefær 3-4  hvitløkfedd,  2 ss Dijonsennep 1 appelsin,  1 ss brunsukker.  1 chili og ha i marinaden. Lag en mos av ingefæren, finhakk hvitløken, revet skall av og saften av appelsinen finhakk chilien og bland dette og legg utover kjøttet. Kyllingen skal ligge i denne marinaden i ca 1 t, gjerne mer.  Form m/lokk som er stor nok  til å legge fuglen flatt med marinaden på og som den stekes i.  Har du ikke det, tetter du så godt du kan med aluminiumsfolie, steker ved 180 C i ca 30 min. Fjern så folien og stek videre i 25 min for å få stekeskorp

BUTTERDEIG PÅ UENDELIG MANGE MÅTER

Bilde
VI FYLLER OG PRØVER  Kjevle ut plater av butterdeig. Ta så mange du trenger. Prøv å beholde fasongen på platene, da er de lettere å lage puter av.   Finhakket spinat smeltet i panna, pinjekjerner brunet i panna, finkhakket krydret spekepølse (Choritso el. lignende) Finhakket shalottløk og Chevre, hvitløkpure. Klar for ovnen Dette er det fyllet jeg fant fram til den dagen, avhengig av hva jeg hadde i kjøleskapet. En fristende stabel Hvitløkspure lager jeg i morter, hvitløksbåter med litt salt som gjør det lett å mose hvitløken. Spinaten rasper jeg litt muskatnøtt over, også en fin smaksforsterker, men vær forsiktig blir fort for mye. Håper du kjenner at dette kan brukes til å løfte en hverdag. Vegetarmat hvis du tar bort pølsa. Klikk her for flere forretter

DENNE SALATEN ER REN SOMMER

Bilde
DEN LYSER OPP PÅ BORDET SOM EI SOL I SEG SELV APPELSIN I SALAT ER FAKTISK VELDIG GODT. Har du stekt kyllingbryst eller lår, fisk eller karbonader, der er ofte mulig å koke ut ei stekepanne sånn at du har litt sky å helle over, servert med brød, pasta eller ris så har du en lettvint og deilig sommer middag.  På et fransk keramikkfat Enklere kan ikke en salat lages: Bruk en sprø mild salattype, issalat eller hjertesalat. Kutt eller riv i ganske små biter, del en skrellet appelsin i fire og skjær tynne skiver. Purre eller vårløk i små biter. Dryss over litt salt og olivenolje og vips så var den der. Ukas mest velsmakende salat. Her kan du lese mer

DETTE HAR VI VENTET LENGE PÅ

Bilde
TENK; GANGEN HAR GJENNOMGÅTT EN TRANSFORMASJON  Det skjedde jo ikke helt av seg selv, vi kan vel snakke om blod, svette og tårer. Men nå begynner vi å nærme oss et resultat. Detaljer og innredning i skapet står igjen. Dette er vi fornøyde med.  Så var vi så langt  Ingen husker hvordan det var