Innlegg

Viser innlegg fra mai 1, 2016

HVORDAN I ALLE DAGER SKAL JEG TILBEREDE EI GOD KALVESTEK?

Bilde
DET ER DET STORE SPØRSMÅLET SOM HAR PLAGET MEG NOEN MÅNDER. Helt siden jeg kjøpte ei kalvesteik i en kjøttbutikk hos broderfolket. Der har den ligget i all stillhet, dypfrosset og irritert meg og min kreativitet. Tilslutt skjønte jeg at det var på tide å søke hjelp hos de store mestrene, denne gangen var Arne Brimi den som hadde ei oppskrift som jeg skjønte at jeg ville kopiere uten den minste endring . Dermed fikk jeg et problem mindre, bedre plass i fryseren og i tillegg lærte jeg noe om hvordan tilberede kalv. Det er jo et kjøtt som er mildt, mørt og som trenger kort steketid for å ikke bli tørt og smakløst. Så fikk vi ei gammeldags søndagsstek på en ny måte Oppskrift 500 gr kalvestek 2 stk persillerot' 0,5 lime el. sitron 2 stk løk 2 stilker grønnkål 2 dl kraft olje og smør salt pepper Brun steka rundt det hele med i panna. Høvle persillerot i tynne skiver, skjær løken i ringer, snu dette i litt olje og ha på litt revet skall av lime eller

KYLLINGWRAP

Bilde
MAT TIL Å TA MED I HANDA ELLER SPISE MED EN GANG Hvis jeg tenker tilbake til de fjerne tider da jeg gikk på jobb hver dag, da var mine matvaner en smule annerledes enn de er nå. For eksempel var det ganske viktig å ikke bruke for lang tid på å lage det som skulle spises. Når sulten river etter en lang arbeidsdag, da måtte maten komme ganske fort. Slik er det selvsagt for alle som kommer hjem fra en arbeidsdag. Et av mine forslag til rask, sunn og smakfull mat er kylling-wraps. Med salat og rømme Oppskrift på wraps for 2 personer 1 ss tacokrydder 2 kyllingfilet, i biter ca. 2-3 ss naturell smøreost 2 fullkorn tortilla lefse (stor) 2 salatblad 4 skiver rødløk, i ringer 4 skiver paprika, i biter 8 skiver agurk1 tomat, i skiver Krydre kyllingen og stek den i litt olje i 2-3 minutter. Smør smøreost utover tortilla lefsa og fordel grønnsakene over. Legg de ferdigstekte kyllingbitene på toppen og rull sammen til e