Innlegg

Viser innlegg fra juli 21, 2013

FISKEKAKER MED POTET

Bilde
I ET HVERT KJØKKEN OPPSTÅR SPØRSMÅLET, HVA GJØR VI MED RESTENE?? Og i enhver familie avsløres forskjellige meninger og holdninger. For å sikre meg full komntroll og selvstendige avgjørelser, benytter jeg sjansen når vi to er alene og trenger noe mat. Hva inneholdt kjøleskapet da? Jo, to gode stykker med lettsaltet torsk, oppbevart i laken sin, og noen rester av kokt laks. Dem renset jeg for skinn og ben og la i en bolle. Så var det 4 kokte poteter av god størrelse. Skrelt og revet fikk fisken selskap i bollen sin.  Deretter hadde jeg i ca 2 ss med ferdigkokte selskapserter, Litt salt, pepper, most hvitløk, finhakket chili, persille og gressløk , tilslutt 1 egg. Dette rørte jeg godt sammen, det så slik ut: En mos med smak Hvis jeg hadde vært skrudd slik sammen at frityrsteking kom av seg selv, så hadde det nok vært på sin plass nå. Du kan rulle til kuler med griljermel og frityrsteke. Det er imidlertid ikke det jeg gjør, jeg pannesteker. De ser jo flotte ut Det

WOK I SOMMERVARMEN ER IKKE SÅ DUMT

Bilde
SELV UTEN WOK, MEN MED GOD STEKEPANNE ER FORDELENE MANGE, SKAL JEG REGNE OPP? Her kommer lovtalen: Det er en billig måte å lage middag på til alt fra 1 til 4-5 personer ,  du bruker minimalt med tid over varme gryter,  hurtigsteking gjør at man beholder næringsinnholdet bedre og  det er lett å variere etter hva dere liker og hva du kan skaffe fra kjøleskapet og nærliggende butikker. Så glemte jeg selvsagt det viktigste, det er forbasket godt og har lite kalorier. Denne gangen hadde jeg mye paprika i kjøleskapet Slik løser jeg denne oppgaven: Alt du skal bruke MÅ være finkuttet slik du vil ha det, FØR du starter å steke. Ellers vil det første du har i panna bli kokt til grøt før du er ferdig med det siste. Bruk helst bare 4-5 sorter grønnsaker. Minner om ordtaket "less is more". La smaker komme til sin rett. Oppskrift 150-200 gr kjøtt(svin eller kylling) 1/2 løk 1/2 squash 1 paprika 5-6 sopp 2-3 Vårløk eller 1/2 purre( bare det grønne) 0,5 dl cha

EN DAG TIL ETTERTANKE

Bilde
ETTER TORDENVÆRET, ETTER REGNSKYLLET SÅ ER DET LITT STILLE HER.  Kanskje også fordi feriegjesten har forflyttet seg for et døgn.  Tidligere var det ro og idyll Vårherre syntes visst at vi hadde kostr oss lenge nok nå for i natt passerte et kraftig torden, lyn og regnvær. Mens vi hadde gjester og hygget oss med fiskesuppe og rosevin så åpnet slusene seg. Vi burde vært forberedt, vi er jo i Norge, det er jo sommer og været kan alltid overraske. Og sånn ser det ut nå Jeg sier bare vi kommer sterkere igjen .

DET ER SOMMERLIGE AKTIVITETER FOR ALLE HER

Bilde
DET ER FORBLØFFENDE HVOR MYE VARIASJON DENNE FAMILIEN VISER. Ikke bare høy partyfaktor. Skjønt jeg har prøvd å bidra til at stemplet aktivitetsleir skulle dempes litt, men med svinnende autoritet skjønner jeg at et mangfold må få utfolde seg. Det er bare å se på denne bildeserien så skjønner du hva jeg mener.Herman liker ikke pølser. "When in Rome, do as the Romans" Fra de som leker at de er ute i villmarka(når som helst). Gamle og nye speidere i skjønn forening Via treningsglede. Sjekk det blå inne i der, trening Til han som driver et før omtalt, rive, røske, bende og bryte-prosjekt. Av godseieren omtalt som rive gammel skitt og få nytt og ordentlig på plass.  Ser ikke bra ut...                          Jeg er (fra litt avstand) litt engstelig og forventningsfull og forsøksvis oppmuntrende, dette kan jo bli bra. 

DET Å SAMLE SELV BARE DELER AV STORFAMILIEN

Bilde
 ER  EN BRAGD, MEN DET HJELPER Å LOKKE MED CHAMPAGNE Aperitif Det hjelper selv om vi bare stiller med musserende vin. Så tar den ene dattera ansvaret for å lage noe å stikke i munnen til vinen før maten. Da blir det swung over voksendelen av familieselskapet. Barna kommer og for å være med i den hyggelige stemninga. Det er det vi har brus og saft til. Kanskje og litt potetgull for umodne sjeler. Hvis vi spør om hva som ligger på fatet, så kan du kanskje se det. Til denne fingermaten brukte hun: Sikkorisalatblader med creme fraich i bunnen, så en bit avocado, noen krepsehaler, litt lodderogn og to blader basilikum. Voila', lekker liten matbit en times tid før hovedretten kommer på bordet. En time hvor vi samles og kommer i modus. Det vi snakke alvor, tøyser og ler. Dagen avsluttes på denne måten i vår familie når vi samles alle sammen. Da må jo middagen komme sent og det gjør den, aldri før 18.00, i ferietida gjerne ennå senere.

ANISBOLLENE BLE HENTET FRAM FRA GLEMSELEN

Bilde
 DE VAR NESTEN GLEMT I VÅR FAMILIE Enda mine barn nesten bokstavelig talt har vokst opp på dem, engang langt tilbake på 80-tallet. Når nå neste generasjon trenger noe for å stagge sulten med på badestranda, slik at  badedagen ikke trenger avbrytes av lavt blodsukker og dertil tilhørende elendighet. Da stiller mormor opp med anisboller. Drikke og frukt osv osv må mammaene sørge for selv. Kan ikke overta ansvaret helt. Du vet anisboller er jo egentlig ikke noen heksekunst, hvetedeig tilsatt anisfrø bare. Men jeg kan jo med litt omtanke gjøre det mye mere innviklet...og tror jeg ..bedre. For det første setter jeg hvetedeigen dagen før på kald melk og i kjøleskap over natta. Det blir en mye bedre heving og luftighet i deigen av det. Så klapper jeg deigen ut til en tykk leiv, og skjærer ca 2 cm brede strimler som blir snurret. En knute på venstre side Fullført knute Sleng den høyre enden over og inn i knuten, fest. Så dypper du knuten først i melk og så i perlesukker.