WOK I SOMMERVARMEN ER IKKE SÅ DUMT

SELV UTEN WOK, MEN MED GOD STEKEPANNE ER FORDELENE MANGE,
SKAL JEG REGNE OPP?

Her kommer lovtalen:

  1. Det er en billig måte å lage middag på til alt fra 1 til 4-5 personer
  2. du bruker minimalt med tid over varme gryter, 
  3. hurtigsteking gjør at man beholder næringsinnholdet bedre og 
  4. det er lett å variere etter hva dere liker og hva du kan skaffe fra kjøleskapet og nærliggende butikker.
  5. Så glemte jeg selvsagt det viktigste, det er forbasket godt og har lite kalorier.

Denne gangen hadde jeg mye paprika i kjøleskapet

Slik løser jeg denne oppgaven:
Alt du skal bruke være finkuttet slik du vil ha det, FØR du starter å steke. Ellers vil det første du har i panna bli kokt til grøt før du er ferdig med det siste. Bruk helst bare 4-5 sorter grønnsaker. Minner om ordtaket "less is more". La smaker komme til sin rett.
Oppskrift
150-200 gr kjøtt(svin eller kylling)
1/2 løk
1/2 squash
1 paprika
5-6 sopp
2-3 Vårløk eller
1/2 purre( bare det grønne)
0,5 dl chasewnøtter
1 chili
1-2 fedd hvitløk
2 ss revet fersk ingefær
olje til steking


Du starter med å kutte kjøtt og grønnsaker i strimler. Kjøttstrimlene stekes først, pass på at de er stekt gjennon, men husk vi snakker "stir fried" (hurtigsteking på høy varme mens kjøttet beveges rund i panna). Legg kjøttet over på fat og sett i varmeskap.
Nå steker du løk, squash, sopp og paprika, hurtigstek og hell over på fatet i varmeskapet. Pass på å ikke haalt i panna med en gang, da går temperaturen ned og du hurtigsteker ikke lengere, men det blir koking. Panna må være veldig varm 
De grønnsakene jeg har i til sist, er de med mykest og tynnest blad. Purre og vårløk er slike.
Tilslutt har jeg alt tilbake i panna, rister rundt og drysser over cashewnøtter, 1 chili, 2-4 fedd hvitløk, alt finhakket og 2 ss revet fersk ingefær.
Rør kraftig rundt og bruk høy varme slik at alt får samme varme fort.
Server med nudler eller ris

Hvitløk, ingefær og chili må haes over tilslutt når man steker ellers blir de lett brente og bitre i smaken. Nøtter blir seige hvis de varmes sakte og lenge.

Som saus kan du kjøpe masse variasjoner ferdig på glass eller i pose, helle i egen bolle, varme i mikroen og vips masse næring, masse smak og alt tar ca 20-30 min.

Raskere kan du ikke gjøre det uten å ødelegge noe, eller gå for take away.
Så, det var det jenta mi. Et par gode råd for en lettere hverdag for deg og det "litje bane".
Etterhvert kan kanskje hun overta noe når mamma har et hektisk yrkesliv og lange arbeidsdager. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?