Innlegg

Viser innlegg fra september 21, 2014

DE TURENE VI LEGGER UT PÅ

Bilde
DE HAR ET FANTASTISK VIDT REPORTUAR AV OPPLEVELSER. Du husker at jeg har fortalt om den venninnegjengen som går og går 1 gang i uka. Vi er i beste fall 5 stk, i verste fall 2. Du vet det er jo endel ektefeller, barnebarn og tantebarn, kort sagt familie som gjør krav på oss slik at vi ikke er fulltallig til enhver tid. Da har jeg jo ikke nevnt reiser og andre utflukter som kommer i vein av og til. Hyggelig har vi det uansett hvor mange eller hvor få vi er. I dag besøkte vi endel av det fantastisk godt utbygde kyststinettet vi har her i Larvik. Vi har jo noe annet som er helt unikt, nemlig poesiparken. Det er ei forening som oppretter vakker poesi runt på de stedene hvor folk går, på husvegger og stener, trapper og benker. Det er så vakkert og så deilig å treffe på sånne dikt rundt i bynært miljø. Denne poeten er fra Larvik og kjent for flere av oss, så det var en av grunnene til at vi ville gå bort å se. Etterpå ble det et kafèbesøk for noen og noen reiste hjem for å p

SØNDAGSMIDDAG

Bilde
EN GOD TRADISJON VI IKKE TENKER Å GI SLIPP PÅ Denne gangen var vi heldige og hadde besøk av tre fra den yngre garde i familien. En sønn, en nevø og et barnebarn. Alle tre er unge, kjekke, flinke menn i 20-årene. Klart jeg anstrengte meg for å lage et hyggelig pyntet bord, en smakfull middag og en god atmosfære.  Det med atmosfæren klarte de godt å ordne seg imellom. Alle kjente ikke hverandre så godt fra før, men de hadde mye til felles, de er sosialt intelligente så samtalen fløt lett.  Så var høstbordet klart Hva vi serverte? På grunn av årstiden foreslo jeg fårikål, men dengang nei! Det var ingen stor stemning for det hos de unge menn. Jeg hadde jo et ess i ermet, nemlig nordafrikansk lammegryte og som tilbehør hadde jeg couscous salat. Den falt så absolutt i smak. Middagen var sterk og smaksrik, så det passet godt å servere en  salat av  appelsin og  koriander som dessert. Den er jo frisk og syrlig/søt, og det er godt i munnen etter fet og sterkt krydret mat. Hva ellers