Innlegg

Viser innlegg fra september 8, 2013

ER JEG EGENTLIG EN HANDY-WOMAN?

Bilde
TJA, ÅNDEN ER VILLIG, MEN KJØDET ER SKRØPELIG. Et uttrykk som er dekkende for meg og min innsats  på den arenaen.  Noe klarer jeg jo ganske bra. Å pusse og å male ei dør eller to er jo innenfor rekkevidde. Innsatsviljen er det heller ikke noe i veien med. Resultatet kan bli en fin nyrestaurert kommode i ny og ne, eller ei oppskrapt dør som får et nytt liv. Ikke dårlig det. Grunnarbeidet pågår På ei nymalt skapdør må det og en ny dør knott. Det hører med til den artige delen av jobben. En søt liten nobb Problemet blir ofte at man får blod på tann og tenker at nå kan jeg klare det ene etter det andre.  Eller kanskje noen andre tenker sånn. "ja, men det gikk jo bra, hun tar sikker vinduene i hele huset". Vil jeg det? Nei, det får jeg tenke på.

FISKEKAKER HAR JEG HATT LYST Å LAGE

Bilde
ENDELIG VAR TIDSPUNKTET RIKTIG OG  JEG SATTE IGANG Innkjøpene av råstoffet som er tilgjengelig, fikk meg til å skjønne hvorfor dette ikke er en hverdagslig sak. Fiskeprisene er skyhøye. Men jeg kjøpte fisk og satte igang. Uten kvern må en av hurtighakkeren til pers. Det var ingen sak, men for videre bearbeidelse la jeg fiskefarsen over i en maskin som klarer å arbeide større kvanta. Det  er altså ei løsning  finhakke  fiskefarsen istedet for å male,  som står i mange oppskrifter. Oppskrift: 500 gr fiskefilet(ben og skinnfri) 1 ts salt haes i fra starten La maskinen gå 1-2 min så har du i  1 ss potetmel 1/2 ts salt  knivsodd muskatnøtt Mens dette arbeides inn, sper du litt etter litt inn 1-2 dl melk el. matfløte Du bør smake på fiskefarsen slik at du treffer med krydderet.   Dette er veldig enkelt, du kan og variere smaken med å tilsette løk eller urter osv. Det ferdige resultatet er flott ikke sant? De smakte uforskammet godt, men det burde de, st

SENSOMMEREN

Bilde
DEN SER IKKE UT TIL Å GI SEG I ÅR Ingen er vel særlig trist for det. Det er utrolig mye som ennå blomstrer og gir glede. Vi får kanskje  litt igjen på denne siden av sommeren. Den kom ganske sent etter hva jag husker. Nydelig og ny. Et frø fra de tidligste stemorsblomstene fra i vår, gir oss en fargesterk og strålende plante.  Roser som var antatt døde, blomstrer nå for bare livet. Duft og skjønnhet til glede for øye og nese. Graham Thomas Det meste er frodig og friskt i hagen ennå, på tross av datoen og høsten som trenger på. Austin rosene trives med gode temperaturer, lav sol og mye nattedugg. Pink lady En Klematis som er ny av året. Den har fortjent sin plass. Den blomstrer og vokser med iver. ikke noe ulempe at den er flott å se på. Sensommerglede Det har og vært mulig å spise ute langt utover høsten. Dette er sesongens siste utelunsj. Ikke mye fiks, men særs hyggelig.

POTETGRATENG

Bilde
SLIK JAMIE OLIVER LAGET DEN Med min egnen vri selvsagt.  Dette er en billig, lettvint og smakfull rett.  Jeg tenker først og fremst på at den passer inn hos dem som har tenåringer som vokser og trener. Eller voksne med fysisk krevende jobber, som skal spise karbohydrat rik mat. Da er dette en rett som gir litt mer og litt annet enn en vanlig kokt potet. Dette gjelder både smaks og næringsmessig.  Man kan servere den som tilbehør  ved siden av stekt mat.  Den har heller ingen problemer med å stå alene, men da med en god frisk salat til.   Starten ser slik ut Jeg tenker at neste gang jeg lager dette så blir det i små porsjonsformer beregnet til hver person. Da ser den litt lekrere ut og det er lettere å begrense mengden man spiser. Kanskje litt vel brun? OPPSKRIFT til 3-4 pers: Steke panne og stekeovn 200 C 3 vanlig løk snittes i skiver, del løken i to hvis det er lettere. 2 ss rapsolje og 1 liten klatt smør til steking. La løken ligge og g