FISKEKAKER HAR JEG HATT LYST Å LAGE

ENDELIG VAR TIDSPUNKTET RIKTIG OG  JEG SATTE IGANG

Innkjøpene av råstoffet som er tilgjengelig, fikk meg til å skjønne hvorfor dette ikke er en hverdagslig sak. Fiskeprisene er skyhøye.

Men jeg kjøpte fisk og satte igang.



Uten kvern må en av hurtighakkeren til pers. Det var ingen sak, men for videre bearbeidelse la jeg fiskefarsen over i en maskin som klarer å arbeide større kvanta.

Det  er altså ei løsning finhakke fiskefarsen istedet for å male, som står i mange oppskrifter.

Oppskrift:
500 gr fiskefilet(ben og skinnfri)
1 ts salt haes i fra starten
La maskinen gå 1-2 min
så har du i 
1 ss potetmel
1/2 ts salt 
knivsodd muskatnøtt
Mens dette arbeides inn, sper du litt etter litt inn 1-2 dl melk el. matfløte

Du bør smake på fiskefarsen slik at du treffer med krydderet.  
Dette er veldig enkelt, du kan og variere smaken med å tilsette løk eller urter osv.



Det ferdige resultatet er flott ikke sant?




De smakte uforskammet godt, men det burde de, stykkprisen ble ganske høy.
Husk at den fisken som har best bindeevne er sei og hyse(lyr). 
En farse av den blandingen gir de beste og peneste fiskekakene. Hilsen kystkvinners erfaring fra generasjoner tilbake.:)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?