Innlegg

Viser innlegg fra juni 2, 2019

ENKEL TANDOORIKYLLING MED QUINOASALAT

Bilde
HVIS DU ØNSKER DEG NOE EKSOTISK,  MEN SAMTIDIG HA MATEN FERDIG RASKT, PRØV DENNE. Hver gang jeg er på en indisk restaurant, så blir jeg forbauset over hvor mange gjester det er i lokalene, i tillegg kommer de som bare henter mat og tar med hjem. Det får meg til å tro at det er ganske mange flere enn meg som liker de indiske smakene. Av og til er oppskriftene derfra litt omstendelige, denne gangen har jeg funnet en som tar nesten ingen tid. Jeg er og imponert og tiltrukket av hvor mange sunne ting det fins i bare en matrett.  Proteiner som kyllingen tilfører Vitaminer som grønnsakene hjelper oss med, erter har A, C,  B1 og flere mineraler og proteiner.  Paprika tilfører masse C-Vitamin, og vårløk inneholder ikke mindre enn 5 forskjellige vitaminer og så kommer mineraler i tillegg. Fett som fins i yoghurten, olja, og kyllingen Karbohydrater er det nok av i Qinoa, pluss proteiner og fiber. Dagens behov er mer enn dekket. Slik så det ut på min tallerken OPPSKRIFT FOR TO

RABARBRA, EN HILSEN FRA BARNDOMMENS RIKE

Bilde
DEN HAR EN LANG  HISTORIE, IKKE BARE I MITT LIV, MEN I MANGE MENNESKERS  LIV. Den har en like mytisk og magisk betydning for oss nordboere slik som den første makrellen på sørlandet og litt lengere nord, sommerens første småsei. Det er som om disse matrettene innleder og lover oss sommer og sommerens gleder. Lekkert dandert Denne matplanten interresserte meg så mye at jeg søkte den opp på Wicipedia som hadde mange spennende opplysninger. Hvis du er interressert så er det letteste å følge linken jeg legger her. https://no.wikipedia.org/wiki/Rabarbra Uansett så liker jeg rabarbra og gleder meg til den første friske og syrlige smak. Tidligere har jeg lagt inn oppskrifter på rabarbrapai, men nå tenkte jeg at det var på tide og prøve seg på rabarbrasyltetøy. Barndommens mest forhatte mat for meg. Men i dag både smaker og tenker jeg annerledes. Oppskrift 750 gr rabarbra 500 gr sukker 2 strøkne ss syltepulver 1 klype salt Ikke skrell stilkene, men kutt dem i tynne skiver