Innlegg

Viser innlegg fra oktober 30, 2011

EN LITEN FORRETT

DET ER LIKSOM DET SOM GJØR MÅLTIDET LITT EKSTRA FOR MEG, EN LEKKER FORRETT Fenikkel med lakserogn 1 fenikkel 2 ss lakserogn 1 ss gressløk Olivenolje Salt og Skjær fenikkel 4-5skiver. Ha litt olivenolje i ildfast form. Legg fenikkelskivene i formene, krydre med salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader i cirka 15 min Serveres med lakserogn og dryss over finhakket gressløk.

LAMMEKJØTT ER DET BESTE KJØTTET ETTER VÅR SMAK

Bilde
Marinade til lammekjøttet gjør det ikke noe dårligere, heller tvert imot  ½ dl frisk timian ½ dl frisk rosmarin ½ dl olivenolje 5 fedd hvitløk 1 ss salt 1 ts pepper 1 ss revet skall av en sitron saften av en sitron Urter og olje i mikser til en jevn grøt, pensle dette på begge sider av kotelettene og grill/stek dem på begge sider i ca 3 min. Drypp sitronsaften over kjøttet før servering. HUSK : Koteletter kan gjerne spises med fingrene.

INGEN UNNSKYLDNING LENGERE, SMULDREPAI MÅ DET BARE BLI

Bilde
Når nedfallsepler  dukker opp fra naboers hager. De triste rester Denne gangen var det et personalmøte som koste seg med resultatet Slik gikk jeg fram: Skrelte epler i terninger eller bruk ca 3 dl frosne bær. Blåbær eller bringebær passer fint sammen, jordbær og rabarbra også. Nok til et passe lag i bunnen av den paiforma du vil bruke. 200 gr margarin(må være kald) 200gr sukker(kan bytte ut 50 gr med brunsukker) 200 gr hvetemel( kan bytte ut opp til 100 gr med havregryn) Smuldre med hender eller maskin For variasjon i smaken, rasp skallet av en appelsin i smuldret. Legg smuldret over frukten, Stek på 200 C i ca 12- 15 min, eller til den er gyllen.  Server varm med pisket krem eller is, vaniljesaus kan og gjøre seg godt. Tips: Har du ildfaste porsjonsformer er det litt artig og kanskje penere å servere i slike. Klikk her for mer.

GRATENG MED BLOMKÅL OG SKINKE

Bilde
FRA MIN BARNDOMS KOKEBOK En rett jeg føler har vært med meg siden tidenes morgen. Det er vel sant og, en dyktig lærer på et skolekjøkken lærte meg den da jeg var 14 år. Hvis jeg noen gang tenker på hverdagsmat så er det dette. Ikke trendy, ikke spennende og masse karbohydrater.  Lager du mat til folk som trener mye, vokser eller jobber med kroppen, så er dette en vinner, og den smaker ganske godt. Vil du prøve deg på fiskegrateng så er det akkurat samme fremgangsmåte, men bruk bare kokt fersk fisk og om du ønsker det, fyll på med kokt makaroni. Et tips som gir ekstra karbohydrater og kalorier, men og ekstra smak: Rasp ost inn i hvitsausen, mmmm  smaskens. Oppskrift 4 dl hvit saus 1-2 egg 1 liten blomkål 5-6 cm purre 200 gr skinke 2 store gulrøtter og 0,5 dl erter om du ønsker Man starter med ca 4 dl hvitsaus, rør inn 1-2 egg og skjær gulerøtter i terninger, buketter av blomkål. Forhåndskok grønnsakene et par minutter, finhakket purre, og skjær skinke i s