Innlegg

Viser innlegg fra mai 29, 2011

DET VAR BARE

Bilde
SMOKK, SÅ SATT DEN DER sommeren mener jeg. Du vet sommervarme rundt påsketider er bare tull. Sånt blir både vi og naturen forvirret av. Nå 1.juni derimot, så er det midt i blinken. Nå tar vi imot med glede, og hva var det første jeg gjorde idag tror du? Hage?? Nei, innendørs trening, hadde det ikke vært så deilig med hard kondisjonstrening, så kunne jeg ha skammet meg. Etterpå, da hadde jeg en liten runde i hage for å se på hva som skjer der. Sannheten er at jeg inspiserer hver dag. Den skal vokse i 4 mnd til!! Marikåpe Slik så det ut i dag   Vakker og delikat iris

LUNSJ FOR TO

Bilde
  NÅR VI ER HJEMME BEGGE TO TIL LUNSJ Er jeg glad i blått? prøver vi å spise sammen. Det er ikke mye spesiellt med våre brødmåltider, untatt oppdekkingen som er flyttet fra benkkanten og til bordet.

MAKRELL STARTET SOMMEREN

Bilde
DET ER DET BARE Å LEVE MED Forsommermat Jeg elsker fisk, han jeg bor med elsker fisk, hjernen vår har godt av fisk, blodårene har godt av fisk, vekta vår har godt av fisk, er det egentlig noe å surre med?? Årets første er litt spesiell. Her i Vestfold skal den serveres med rabarbrasuppe av nye ferske stilker. Nam-nam File'tert, delt i passe stekestykker , vendt i mel/salt/pepperblanding. Serveres med nye poteter, agurksalat og rømme. Mange koker makrell og da passer kanskje rømmen bedre.

KALKUN

Bilde
 DEN ER IKKE LIKE POPULÆR HOS ALLE HER I HUSET. Den gylne fuglen Jeg må derfor være oppfinnsom med hvordan jeg serverer den. Denne gangen valgte jeg å lete meg fram til Amerikansk tilbehør som: Søtpotetpure og brokkolisalat, tranebærsyltetøy og min egen gode gammeldags syrligsøt saus. KALKUN Pensles inni og utenpå med smeltet margarin med salt og pepper, deretter fyller jeg den med biter av epler og appelsin eller sitron.(Derav den syrligsøte smaken i kraften) Jeg steker på rist med litt vann i panna. Lav varme over litt tid, ut for øsing 2-3 ganger underveis.(100-120 C 4-5t) SAUS Den lager jeg slik: 1-2 løk innmaten fra fuglen 6 dl vann 1-2 dl appelsinjuice 2 ss hvetemel Kraft fra langpanna salt og pepper Brun løk og innmat, deretter koker du det med vann i ca 1-2 t. Vesken skal være godt redusert, men ikke koke tørr. Nå siler du løk og innmat fra, jevner med mel og sper med kraft fra langpanna. Jevning kan du lage slik: 1,5 dl vann i et gla

FISKEMAT IGJEN

Bilde
NÅR ER IKKE DET EN VINNER? Denne har jeg klippet og limt fra Christopher Sjuve i Dagbladet. Tar med hele menyen fordi den henger så godt sammen. Bedre enn det en glad amatør som jeg klarer å komponere. Smakene er utrolige i samspill. Er så glad i nye og gode måter å bruke fisken på. Det er så godt med fisk Oppskrifter Sprøstekt torsk med hvitløk- og mandelpotetpuré . Ingredienser 1 hel torskefilet, ca. 1 kg grovt havsalt pepper olje til steking Soyasmør 2 1/2 ss soyasaus 100 g usaltet smør 1 sjalottløk, finhakket 1 stort fedd hvitløk, finhakket friske urter (f.eks. gressløk og basilikum) Potetpuré 500 g mandelpotet 4 fedd hvitløk 2 1/2 dl melk 5 ss smør salt og pepper Fremgangsmåte Skrap skjellene av fisken. Dryss fileten rikelig med grovt havsalt. La det ligge på i 20 min. Skyll så fisken godt under kaldt rennende vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker. Potetpuré Kok potetene og hvitløksfedd helt møre