Innlegg

Viser innlegg fra desember 25, 2016

PINNEKJØTT ER JULEMATEN VÅR

Bilde
DEN VESTNORSKE OG NORDNORSKE JULEMATEN Det er lukta av pinnekjøtt som får oss til å kjenne at det blir julestemning. Heldigvis for oss så har vi, etter hvert som årene har gått, utviklet mer enn en julemat favoritt. Hun forsynte seg forsiktig. Gjennom årene har det vært sterke krefter innad i familien som bare måtte ha svineribbe. Derfor har vi svinribbe på julaften og pinnekjøtt 2. juledag. Det kan vi leve godt med. I år kom et barnebarn og tok med seg sin far(min eldste sønn). Den yngste sønnen var også der og pinnekjøttet falt i smak. Det ble et lite familieselskap. Mens noen andre barn og barnebarn kom innom og hilste på, klemte på, snakket med og drakk formiddagskaffe med, før de dro videre på andre familiesamlinger. Det 17 årige barnebarnet smakte litt forsiktig, men så var visst hun og innlemmet i "Pinnekjøttets venner". Det er en nyopprettet forening for oss elskere av pinnekjøtt. Består av deler av familien her og har ingen regler, bortsett fra denne e

SYLTEDE GRØNNSAKER

Bilde
ER DET NOE DA? VI BRUKER JO SYLTET SILD AV MANGE SLAG, SYLTEDE AGURKER ER EN KJENNING, MEN DER STOPPER DET. Jeg har et lite prosjekt gående. Et prosjekt med sylting av grønnsaker. Denne gangen forsøker jeg med fenikkel og syrlige faste epler. Har prøvd engang tidligere med å sylte løk. Det var veldig friskt, syrlig og godt, men nå er det altså fenikkel som står i fokus. Så tynne skiver som mulig Den var så frisk og fersk at det nesten sprutet saft ut av den da jeg begynte å kutte. Som du ser tok jeg med et eple og. Ut fra tanken om at eple og fennikel smaker godt sammen. Det gjorde de og, men det var vel det som gjorde at dette ble litt vel søtt etter min smak, men jeg skriver oppskriften slik jeg brukte den. På den måten vet jeg hvilke endringenejeg vil ha ved neste forsøk Fullt glass Oppskrift 3 dl vann 1,5 dl hvitvinseddik 1,5 dl sukker 1 stor fennikel 1 grønt eple 1 ts fennikelfrø 2 laurbærblad 1 ts salt Kok opp blandingen av eddik vann o