Innlegg

Viser innlegg fra september 28, 2014

OKTOBER GIR MANGE GLEDER

Bilde
VAKRE ROSER SOM REMORTERER OG VISER SEG FRAM I ALL SIN PRAKT Mye flottere enn de gjorde i sommerheten i juli. Da ble det vel litt for tørt og varmt. En av Austinrosene mine Denne heter Pilgrim, de er ganske vanskelige disse engelske rosene, tåler dårlig regn, og vind, og får endel sykdommer. Men for en belønning de gir. For meg er dette de vakreste rosene, se på hvordan de er oppbygde.Store som hele håndflata mi, med en berusende duft. Abraham Darby og Heritage Heritage heter denne Denne som har strekt seg i buen over trappa, er også vakker, men av en helt annen klasse.Husker ikke navnet på den. Denne har klatret høyt på buen i sommer.   Men det er mye glede å hente ut fra store, duftende roser. At årstiden sier høst, gjør ikke gleden mindre. Den trives godt ved steinmuren, varmt og fint der. Da er det vel på tide å gå inn på kjøkkenet og passe på den gryta som står og koser seg der.  Det er jo fårekåltid, så nå sprer den liflige duften seg i hele hus

TORSKELOIN BAKT I STEKEOVN

Bilde
MED ET DEILIG TILBEHØR AV CHORIZOSALSA PÅ EI SENG AV BLOMKÅLPURE Alle vet at torsk er en fisk med relativt nøytral og mild smak. Hos oss er det vanlig å ha litt stekte baconbiter ved siden av. Den tåler og trenger tilbehør med litt "trøkk" i. Oppskrifter henter jeg overalt, sist jeg var i Bergen hadde ei datter et forslag til å friske opp torskemiddagen. Det var en god middag, med flere nyheter og spennende kombinasjoner. F eks pure av blomkål, den smakte bare nydelig. Dessuten er det så hyggelig å få være med å lage mat sammen med et av barnebarna.  Det er vi etter hvert blitt litt flinke til, ikke sant Hedda? Oppskrifter: Ovnsbakt torsk ·                                  600- 800 gram torskefilet (gjerne ryggstykke), delt i 4 porsjonsstykker ·                                  litt olivenolje ·                                  litt sitronsaft ·                                  salt og pepper Blomkålpurè ·                                  1-2 blomk