TORSKELOIN BAKT I STEKEOVN

MED ET DEILIG TILBEHØR AV CHORIZOSALSA PÅ EI SENG AV BLOMKÅLPURE


Alle vet at torsk er en fisk med relativt nøytral og mild smak. Hos oss er det vanlig å ha litt stekte baconbiter ved siden av. Den tåler og trenger tilbehør med litt "trøkk" i.
Oppskrifter henter jeg overalt, sist jeg var i Bergen hadde ei datter et forslag til å friske opp torskemiddagen.


Det var en god middag, med flere nyheter og spennende kombinasjoner.
F eks pure av blomkål, den smakte bare nydelig. Dessuten er det så hyggelig å få være med å lage mat sammen med et av barnebarna. 
Det er vi etter hvert blitt litt flinke til, ikke sant Hedda?

Oppskrifter:
Ovnsbakt torsk
·                                 600-800 gram torskefilet (gjerne ryggstykke), delt i 4 porsjonsstykker
·                                 litt olivenolje
·                                 litt sitronsaft
·                                 salt og pepper
Blomkålpurè
·                                 1-2 blomkålhoder, i buketter
·                                 1-2 poteter, i biter
·                                 1-2 fedd hvitløk, grovt hakket
·                                 salt
·                                 2-4 ss smør
·                                 salt og pepper
Chiritzosalsa med pinjekjerner
·                                 2-3 ss pinjekjerner, ristet i tørr, varm panne
·                               150-200 gram Choritzo, i små biter
·                                 1 sjalottløk, finhakket
                  ca 1/4 rød chili, finhakket 
                  1-2 ss tørkede tomater, finhakket
                                    litt friskpresset sitronsaft
·                                 frisk timian, finhakket
Tilbehør
·                                 aspargesbønner el. asparges
·                                 salt og litt smør
·                                 frisk timian til pynt

Dette kan man trygt kalle en hverdagslig fiskemiddag med litt "trøkk". 
Takk for maten Wenche.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?