TORSKELOIN BAKT I STEKEOVN
MED ET DEILIG TILBEHØR AV CHORIZOSALSA PÅ EI SENG AV BLOMKÅLPURE
Alle vet at torsk er en fisk med relativt nøytral og mild smak. Hos oss er det vanlig å ha litt stekte baconbiter ved siden av. Den tåler og trenger tilbehør med litt "trøkk" i.
Oppskrifter henter jeg overalt, sist jeg var i Bergen hadde ei datter et forslag til å friske opp torskemiddagen.
Det var en god middag, med flere nyheter og spennende kombinasjoner.
F eks pure av blomkål, den smakte bare nydelig. Dessuten er det så hyggelig å få være med å lage mat sammen med et av barnebarna.
Det er vi etter hvert blitt litt flinke til, ikke sant Hedda?
Oppskrifter:
Dette kan man trygt kalle en hverdagslig fiskemiddag med litt "trøkk".
Takk for maten Wenche.
Alle vet at torsk er en fisk med relativt nøytral og mild smak. Hos oss er det vanlig å ha litt stekte baconbiter ved siden av. Den tåler og trenger tilbehør med litt "trøkk" i.
Oppskrifter henter jeg overalt, sist jeg var i Bergen hadde ei datter et forslag til å friske opp torskemiddagen.
Det var en god middag, med flere nyheter og spennende kombinasjoner.
F eks pure av blomkål, den smakte bare nydelig. Dessuten er det så hyggelig å få være med å lage mat sammen med et av barnebarna.
Det er vi etter hvert blitt litt flinke til, ikke sant Hedda?
Oppskrifter:
Ovnsbakt
torsk
·
600-800 gram
torskefilet (gjerne ryggstykke), delt i 4 porsjonsstykker
·
litt olivenolje
·
litt sitronsaft
·
salt og pepper
Blomkålpurè
·
1-2 blomkålhoder, i buketter
·
1-2 poteter, i biter
·
1-2 fedd hvitløk, grovt hakket
·
salt
· 2-4 ss smør
·
salt og pepper
Chiritzosalsa med pinjekjerner
·
2-3 ss pinjekjerner, ristet i tørr, varm panne
· 150-200 gram Choritzo, i små biter
·
1 sjalottløk, finhakket
ca 1/4 rød chili, finhakket
1-2 ss tørkede tomater, finhakket
litt friskpresset sitronsaft
·
frisk timian, finhakket
Tilbehør
·
aspargesbønner el. asparges
·
salt og litt smør
·
frisk timian til pynt
Dette kan man trygt kalle en hverdagslig fiskemiddag med litt "trøkk".
Takk for maten Wenche.
Kommentarer
Legg inn en kommentar