Innlegg

Viser innlegg fra april 27, 2014

NATUREN HAR HATT EN EKSPLOSIV UTVIKLING

Bilde
HAGEN VÅR ER SELVSAGT OGSÅ ENDEL AV NATUREN Så da kan du tenke deg at noe må gjøres. Etter påskeferie og annen ferie, så har veksten i hagen fått ordne seg selv. Det bærer den og preg av. Det er godt vi er på plass for nå er det nok å henge fingrene i. Ugress over alt, til og med gressplenen må slås og det er tidligere enn vanlig.  Det er jo ikke bare uvelkomment ugress å forholde seg til, alt annet spirer og. Forsytiaen, Løytnantshjerte og Magnolia er i kommet full blomst. Vakkert.. Vårbusken over alle vårbusker Den er så romantisk og søt

EIDSVOLL 1814

Bilde
PLUTSELIG BLE DET EN FLOTT BUSSTUR PÅ OSS Vi hadde meldt oss på, og plutselig, pga av sykdom så var det vår tur.  Det ble en veldig fin opplevelse.  Buss til Eidsvoll, lunsj der med 1814 -meny.  Hyggelige folk å reise på tur med, Omvisning i et nyoppusset hus, mye spennende å høre og å se.  Jeg blir litt grepet av stemningen på sånne steder og drar gjerne igjen. Selvsagt var Wergeland den første vi så  Huset er også blitt flott, direkte staselig. For alle som har vært der før så er forbedringen fenomenal. Vestfoldinger på vei til Eidsvoll Maten var artig og smakte godt, komponert av flinke kokker og tilpasset våre ganer med krydder. Å, nei ikke som du trodde nå, at vi bruker mer nå enn da. Nei, tvert imot. De boltret seg i krydder for 200 hundre år siden, kombinasjonene var bare litt annerledes. Kjøkkensjefen sa at vi ville synes det smakte for mye julegløgg og pepperkaker av kjøttkakene hvis alt hadde vært som da. Artig, men det vil vi jo ikke. Smaken endrer seg al

CHEVRE CHAUD ER ALLTID GODT

Bilde
MEN PLUTSELIG FIKK VI NOE HELT ANNERLEDES Osten kom på bordet innpakket i filodeig, som en liten presang sammen med salat og spekeskinke. Vi ble veldig overrasket. Du snakker om å glede øyet først Dette smakte helt nydelig,servitøren fortalte at osten lå inne i deigen med litt honning på og et dryss av mel før det ble stekt.  Vet ikke om jeg tør å prøve å kopiere dette. Ellers finnes oppskrift på denne salaten som Chevre Chaud En av dagene spiste vi Creme catalan som dessert. Det er det samme som Creme brulee, e n dessert av eggeplommer, sukker fløte og vanilje,  navnet betyr brent fløte.  Catalan er en variant som er smaksatt med sitron eller appelsin. En av de beste desserter Her kommer Creme Catalan OPPSKRIFT 6 stk eggeplommer 6 ss sukker 1 ts kanel 0,5 ts revet sitronskall 4 dl kremfløte 1 stk vaniljestang brunt sukker til topping Forvarm ovnen til 150 grader.  Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og stangen i en kjele med fløt

VÅRFERIE

Bilde
DET ER DEILIG MED ET LITE AVBREKK I HVERDAGSRUTINER. Dette avbrekket gikk til Sør-Frankrike. Vi har en "aksje" i ei badestrand der. Den nærmeste byen er Montpellier, i utkanten av det spesielle området som heter Camargue. Mange gamle spennende ruiner fra romersk tid. Før har vi besøkt den flotte store viadukten som fortsatt står i Gard. Denne gangen gikk vi på restene av en romersk vei og ei romersk bru. Slott fra riddertiden og korstogenes oppstart fikk vi og med oss.  Men mest av alt er det naturen som trollbinder meg. Sjø, strand og en himmel som er uendelige. Dramatisk himmel og regnfull dag Utsikt Fra Port Camargue, en hel by bygd på kunstige øyer med utsikt mot La Grande Motte der vi bodde. Bilder blir bare en blek avsgyning Ruinene av et imponerende middelalderslott, på en fjern fjellknaus i et dramatisk landskap. Kalkstensklippene og hulene i dem utgjorde deler av slottskomplekset. Magisk Langt nede i dalen er det grønt og frodig Og så begynt

PÅSKEEGG

Bilde
DENNE GANGEN HAR JEG FUNNET  EN LUR MÅTE Å SERVERE DEM PÅ  Påske egg kan jo ellers være så mye, både for smak, syn og lukt. Det beste er jo å satse på alle muligheter. Helgardere for å si det sånn. Siden familien som skal påskeferiere her, ikke helt har ankommet, så må jeg finne på noe hyggelig for oss to.  Vi må jo spise mens vi venter på gjestene. En stille lunsj i den stille uke med en overraskelse, eggecocotte ·                                              4 egg ·                                  8 cherrytomater, i båter ·                                  litt revet ost ·                                  4 skiver spekeskinke ·                                  4 ss kremfløte eller matfløte ·                                  3 ss gresskarkjerner, ristet i pannen ·                                  chiliflak eller nykvernet sort pepper ·                                  4 ildfaste former, ca 8 cm i diameter Denne retten skal stekes i vannbad i ovnen, så be