CHEVRE CHAUD ER ALLTID GODT

MEN PLUTSELIG FIKK VI NOE HELT ANNERLEDES

Osten kom på bordet innpakket i filodeig, som en liten presang sammen med salat og spekeskinke. Vi ble veldig overrasket.

Du snakker om å glede øyet først
Dette smakte helt nydelig,servitøren fortalte at osten lå inne i deigen med litt honning på og et dryss av mel før det ble stekt. 
Vet ikke om jeg tør å prøve å kopiere dette. Ellers finnes oppskrift på denne salaten som Chevre Chaud
En av dagene spiste vi Creme catalan som dessert. Det er det samme som Creme brulee, en dessert av eggeplommer, sukker fløte og vanilje, navnet betyr brent fløte. 
Catalan er en variant som er smaksatt med sitron eller appelsin.
En av de beste desserter
Her kommer Creme Catalan

OPPSKRIFT
6 stk eggeplommer
6 ss sukker
1 ts kanel
0,5 ts revet sitronskall
4 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
brunt sukker til topping

Forvarm ovnen til 150 grader. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og stangen i en kjele med fløten. Varm opp fløten og pisk slik at frøene løser seg opp. Den skal ikke koke. Pisk sammen eggeplommer, sukker, kanel og sitronskall. Heller over litt av den varme fløten og visp inn.Hell resten av fløten over og bland godt. Hell røren i fire små ildfaste former. Sett dem i en stor ildfast form. (Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir) Kok opp vann. Hell i den ildfaste formen (det er lettere om du tar ut en av formene). Vannet skal dekke ca halvparten av formene.Bak i ca 35 minutter (de skal skjelve som gele). Kjøl dem ned. De må blir helt kalde, helst kjøleskapskalde. Strø et sjenerøst lag med sukker på toppen. Bruk en crème brûlée-brenner (eller skibrenner) til å brenne av sukkeret. Det skal få en fin, gyllen skorpe. Dersom du ikke har brenner kan du forsøke å bruke grillen i ovnen. Sett ovnen på fullt og ha formene helt øverst i ovnen. Det kan gå bra om du passer nøye på.
Denne oppskrifta har jeg funnet hos Christoffer Sjuve.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?