Innlegg

Viser innlegg fra juli 1, 2012

LINSER HAR OG EN FAST JOBB PÅ MITT KJØKKEN

Bilde
DE DUKKER OPP I MANGE SAMMENHENGER OG PÅ MANGE MÅTER Denne gangen ble det en liten salat hvor linser og kylling hadde hovedrollen Når været er sånn at man kan spise ute, så smaker det meste. Resultatet ble nydelig Det hele startet med at alle var uten middagsideer og ingen ville lage noe. Et matprogram fra BBC fikk fart i fantasien og matlysten. Ferdig ristet klar til knusing. OPPSKRIFT Først koker man de små lettkokte puy-linsene i buljongvann med 1 finhakket løk i 20 min. Sil fra det du trenger til salaten og drisle olivenolje over og la stå til avkjøling mens du gjør ferdig det andre. Man rister fenikkelfrø , 2-3 ss i tørr stekepanne, disse knuses i morter. Legg 2 kyllingfileter oppi en marinade av saft av en sitron, 1/2 dl olje salt pepper og de knuste fenikkelfrøene. Filetene kan ligge en god halv time før de stekes i 10 -12 min på 200 c. Imens klargjøres resten av salaten:  Finhakk 1 hel pott med koriander og ha over linsene. Kutt opp andre salatblader,

RABARBRA HAR VI ALLEREDE KOST OSS MED

Bilde
MEN DET ER SÅ MYE Å TA AV Det er jo på slutten av rabarbrasesongen, alt skal bort og gi plass til en ny vekst til senere i sommer. Vi har en liten forkjærlighet for sorbet her i huset og når mor og datter slår seg sammen i et håp om å skape ekstra sommerstemning (uten sol)så prøver vi rabarbrasorbet. Slik serverte vi den Den ser bra ut, men de brune pinnene og myntebladene var ikke vellykket sammen smaksmessig. Rabarbrasorbet er allikevel en av de deiligste sommerdessertene du kan tenke deg, også så lettvint... Oppskriften er enkel. 1 dl vann med 100 gr melis kokes opp Hell over  Finhakket 250-300 gr rabarbra og jordbær(overvekt av rabarbra) 1 ss presset sitron 2 ss balsamicoeddik Kok i 10-12 min, avkjøl. Kjør i foodprosessor til en fin masse og legg over i ismaskintil det stivner. Vi har ingen ismaskin, men heller i en beholder og legger i fryseboks. Der rører vi med jevne mellomrom mens den stivner til den serveres.

BRUNE PINNER ER SOMMERBAKSTEN

Bilde
OG JULEBAKST VI KLARER IKKE Å KOMME UTENOM  Men de varer jo ikke, det er såvidt jeg får plassert dem i kakeboksen, vips så er de borte. Det tyder jo på en viss poularitet, ennå, etter 40 år i vår tjeneste. Det er tradisjon her i gården. Denne oppskriften fikk jeg av Baker Emilsen, da vi bodde i Algarheimveien på Jessheim i fra jan 1971 til høsten -72.  SER GODT UT, IKKE SANT? Dette er kaker som blir litt lik konfekt. OPPSKRIFT 200 gr marg 200 gr sukker 1 egg 250 gr hv.mel 1 ss sirup 1 ts kanel 3 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker Kanel og sukker til toppen FREMGANGSMÅTE Marg – sukker røres hvitt, ha i eggeplommen. Sikt i det tørre og ha i sirup. Dette blir en løs deig, den skal ikke eltes eller arbeides mye med. Del deigen i fire og lag pølser så lange som stekeplaten Legg bare 2 på hver plate. Lag et spor langs pølsa, pensle med eggehviten og dryss på perlesukker og kanel langs hele sporet. Stengene flyter utover når de stekes, de må dele