LINSER HAR OG EN FAST JOBB PÅ MITT KJØKKEN

DE DUKKER OPP I MANGE SAMMENHENGER OG PÅ MANGE MÅTER

Denne gangen ble det en liten salat hvor linser og kylling hadde hovedrollen

Når været er sånn at man kan spise ute, så smaker det meste.

Resultatet ble nydelig
Det hele startet med at alle var uten middagsideer og ingen ville lage noe.
Et matprogram fra BBC fikk fart i fantasien og matlysten.
Ferdig ristet klar til knusing.


OPPSKRIFT
Først koker man de små lettkokte puy-linsene i buljongvann med 1 finhakket løk i 20 min.
Sil fra det du trenger til salaten og drisle olivenolje over og la stå til avkjøling mens du gjør ferdig det andre.
Man rister fenikkelfrø, 2-3 ss i tørr stekepanne, disse knuses i morter.
Legg 2 kyllingfileter oppi en marinade av saft av en sitron, 1/2 dl olje salt pepper og de knuste fenikkelfrøene.
Filetene kan ligge en god halv time før de stekes i 10 -12 min på 200 c.
Imens klargjøres resten av salaten: 
Finhakk 1 hel pott med koriander og ha over linsene.
Kutt opp andre salatblader, bland med linsene, smak til med sitron, salt og olje og anrett på tallerkener.
Den litt avkjølte og pent oppskårete kyllingfileten legges på toppen, dryss over fetaost eller varm chevre.
Avslutt med et lite drisel balsamicoeddik
Server med varme rundstykker.

Himmelsk!!
Flere måter å spise lunsj på her. eller her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?