Innlegg

Viser innlegg fra mars 13, 2011

ER DU GLAD I OPERA?

Bilde
BIZET VAKRE MUSIK Da er Hjertnes med ei super oppsetning av Carmen stedet . K ulturellt initiativ og Dag Nilsen klarer det meste de setter seg fore, og vi er lykkelige tilhørere og tilhengere. Venner fra Porsgrunn ble behørig imponert. Så dro vi hjem for å få oss litt mat på lørdagskvelden, og jeg hadde gjordt klar fiskesuppe, hvitløkssmør og brød. Oppskrift på hjemmelaget fiskekraft 150 gr rekeskall med rogn 1 grovhakket løk 1 grovhakket fenikkel 1 buljongterning 1 l vann Kok dette i minst 50 min uten lokk til det reduseres. Dette blir en type konsentrat. Sil og bruk som grunnlag for fiskesuppe. Fiskesuppe kraft 3 gulrøtter 1 selleristang 1 pastinakk hvit og rød fisk i biter salt pepper Kutt grønnsakene kok det hele til grønnsakene er så kokt som du vil ha dem og spe og smak til med salt og pepper. Legg fiskebitene i tilslutt og kok forsiktig(trekk) til fiskebitene er kokt. så kan du servere med deilig brød og en frisk hvitvin eller litt øl til. Flere opp

BROKKOLISALAT ER EN NY VENN

Bilde
OG FOR EN VENN! Dette er virkelig en deilig salat og du må ikke la deg skremme av at det er majones i. Det du skal huske er at dette ikke er mat som spises for ofte. Ikke tenk så mye på kaloriene her den er jo så deilig. Oppskrift 2 store brokkoli 1 rød løk 1 dl rosiner Dressing: 1 ½ dl majones 2 ss sukker  7 ts balsamicoeddik Videre:  1 dl solsikkekjerner 1 bk. bacon terninger Del brokkolien i små buketter. Hakk løken fint. Tilsett rosiner. Dette blandes med dressingen og settes til å trekke i 3-4 timer. Før servering stekes bacon ; blandes i og solsikkefrø drysses over. Salaten serveres med grovt brød som en selvstendig rett, el s om tilbehør til fisk, fjærkre og svinekjøtt. Fra Darren i Bergen, vi spiste den første gang til kalkun og ble veldig begeistret.