Innlegg

Viser innlegg fra februar 17, 2013
Bilde
TOMATER ER VAKRE OG ENDRER ALLE MATRETTER DEN ER I KALVEGRYTE Det ser ikke ut til å bli vår med det første her i området. Altså vi er nødt til å varme oss på andre ting. En gryterett for fire en fredagskveld er en måte å lyse opp i hverdagen på.     Ta ca 1 kg kjøtt og del det i passe serveringsstykker, ca 2-3 cm hver vei, dryss på salt og pepper. Brun disse og ha over 2-3 dl kjøttkraft og kok 1 time 2-3 hele løk kuttes i små biter, 1-2 fedd hvitløk, 1 skive sellerirot, 1 skive fenikkel, 12 strimlet gulrot, 2-3 flådde tomater, 2-3 ss persille. Brun grønnsakene og ha dem i gryta den neste halve timen.  Det som passer best etter vår smak er en god hjemmelaget potetmos. Vi hadde og en frisk grønn salat og litt syltede løk til. Jeg har med vilje ikke sagt noe om kjøttvalget. Men kalvekjøtt er utgangspunktet, kan ikke tenke meg en eneste grunn til at ikke storfekjøtt går like bra. Det jeg tenkte var at kalvekjøtt er magert. Husk, dette er på ingen måte et måltid å

SURSØTT SVINEKJØTT

PÅ EN HELT ANNEN MÅTE Ok ikke alle de små i Bergen var like begeistret, de mere kresne fikk et annet alternativ. Men vi som smaker på det meste og liker smaker med et lite "punsj"i, var glad og fornøyd. INGREDIENSER 150 g renskåret svinekjøtt fra koteletter, flatbiff eller filet. Kyllingkjøtt vil og gå greit. 2 ts dijonsennep 2 ss rødvinseddik 2 ss aprikossyltetøy 1 båt finhakket hvitløk 2 ss olje til steking 1/2 ts salt ¼ ts pepper 1. Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke skiver. 2.   Visp sammen sennep, rødvinseddik, aprikossyltetøy og hvitløk i en skål. 3.   Varm oljen i en stekepanne og stek kjøttet ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. 4.   Hell over aprikos- og sennepsblandingen og senk varmen. Legg på lokk og la svinebiffen surre seg ferdig, ca. 3-4 minutter. Løft kjøttet ut av pannen og legg det over på en tallerken. Smak til sausen til med litt salt og kvernet pepper om nødvendig. Strålende enkel og utrolig smakfull