SURSØTT SVINEKJØTT

PÅ EN HELT ANNEN MÅTE


Ok ikke alle de små i Bergen var like begeistret, de mere kresne fikk et annet alternativ.
Men vi som smaker på det meste og liker smaker med et lite "punsj"i, var glad og fornøyd.


INGREDIENSER
150 g renskåret svinekjøtt fra koteletter, flatbiff eller filet. Kyllingkjøtt vil og gå greit.
2 ts dijonsennep
2 ss rødvinseddik
2 ss aprikossyltetøy
1 båt finhakket hvitløk
2 ss olje til steking
1/2 ts salt
¼ ts pepper
1. Skjær kjøttet i ca. 1 cm tykke skiver.
2. Visp sammen sennep, rødvinseddik, aprikossyltetøy og hvitløk i en skål.


3. Varm oljen i en stekepanne og stek kjøttet ca. 3 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper.
4. Hell over aprikos- og sennepsblandingen og senk varmen. Legg på lokk og la svinebiffen surre seg ferdig, ca. 3-4 minutter. Løft kjøttet ut av pannen og legg det over på en tallerken. Smak til sausen til med litt salt og kvernet pepper om nødvendig.


Strålende enkel og utrolig smakfull. Chili hadde og gjort seg her.

Den ble severt med ris og en enkel salat av agurk og gulrot. Det smaker godt til litt syrlig mat.

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?