Innlegg

Viser innlegg fra januar 5, 2014

KYLLINGSALAT MED NØTTER

Bilde
DET ER SÅ GODT MED FRISKE, LETT FORDØYELIGE SALATER Det er ingen store forandring fra mange andre gode salater, men en liten vri her og der gjør en verden av forskjell. Denne gangen er det vel smaken av ingefær og lime som løfter dette til noe annet og mer spennende.  Til denne salaten er der ris som tilbehør, så den gir litt mer metthetsfølelse, som en full middag. Fem om dag i ett måltid Oppskrift til 4 personer Sett ris til koking aller først. 1 bunt vårløk 1 rød chili 1 ss fersk ingefær 1 dl chasewnøtter el peanøtter    saften av 1 lime 3 ss olje 2 hjertesalater 4 kyllingfileter 250 gr sherrytomater 150 gr sukkererter jasminris skjær vårløken i skrå ringer, rens og skjær chilien i små biter, riv ingefæren, bland alt og tilsett lime og olje. Grovhakk nøttene før du bruner dem raskt på ei tørr, varm panne, legg til side. Kyllingfiletene kuttes i grove biter og brunes lett i olje på panna.tilsett tomater og sukkererter stekes med kyllingen noen minut

HAGEN I JANUAR

Bilde
ER DET NOE SPESIELT Å SI OM DEN TRO? Nei ikke vanligvis, vanligvis ville den være dekket med snø og telen ville ha holdt alt levende i ei isklo. Ikke denne vinteren nei! Enten du tror det eller ikke, idag,7 januar har jeg vært ute og plantet to vinterroser ned i et bed. Det var ingen tele å kjenne så dyp jeg gadd å stikke, ca 50-60 cm. Sola sinte lavt, men allikevel den skinte og temperaturen var +6-7 C. Ideelt for nyplanting tenkte jeg. Vel, Helleborus el.  vinterroser tåler jo litt kulde. Disse to hadde stått ute ved inngangsdøra i ca 14 d. de ville ikke overlevd i stua mi, så hva gjør man? De ble plantet i hagen. Denne hage ekspedisjonen brakte fram flere funn. For eksempel  denne stemorsblomsten som nikker så fint med den blålilla kjole og gule øye. Ja ja det er vel brakt på det rene at der er liv. Meldingene for resten av januar er ikke like vårvarme så vi får vel se hvordan dette utvikler seg utover resten av denne rare vinteren. Stemorsblomst i januar, hva kan man ve

FRUKTKAKE SOM TRENGER LANGTIDSLAGRING

Bilde
DENNE BLE BAKT MIDT I DESEMBER, SISTE BITER SPIST EN AV DE FØRSTE DAGENE I JANUAR Ligner veldig ei annen fruktkake som er  av de eldste oppskriftene jeg har og ennå bruker. Fått tidlig på 80 tallet av ei daværende bekjent i Lødingen. Hvor hun enn er nå, takk skal hun ha. Det er konjakken som glinser Nå prøver jeg en som ligner, men er litt annerledes. Lett å lage, enkel å oppbevare, legges på lager i 2-3 uker, taes frem fiks ferdig og serveres. Det skal sies at ennå har ingen barn likt den. Jeg bruker  begrepet  barn litt utvidet. De fra tjue og opp som frekventerer mine stuer og stadig vekk sier mamma. Det er de barna jeg snakker om. De under myndighetsalder får ikke tilbudet engang. Siden konjakk, rom eller portvin er en viktig ingrediens. Skulle den mot alle odds bli litt tørr før du får spist dem, så et det bare å få frem konjakken, rom eller portvinen og dynke igjen. Husk alkoholen forsvinner fort, bare smaken sitter igjen. Oppskrift 1. dag 2 dl korinter 2 dl r