Innlegg

Viser innlegg fra desember 25, 2011

VAKKERT, IKKE SANT?

Bilde
OGSÅ ER DET BARE GOD GAMMELDAGS RISKREM Riskrem med saus Det er av og til at utseendet er viktig. Denne frister både syn og smak. Helt av seg selv. Ble nesten ying og yang.

SÅ ER DET DEN ANDRE STORE

Bilde
TRADISJONEN OVER ALLE TRADISJONER, PINNEKJØTTET Det er egentlig dette vi har med oss i bunnen, vi som bor her i huset. Men du vet, årene går og ting skjer som vi ikke har kontroll over. Dermed tilpasser vi oss og tradisjoner endres. Pinnekjøttet holder vi fast ved, men nå kommer det uti jula, Jamen da spiser vi da. ikke på julaften. Som sjef på kjøkkenet sier jeg helt greit, mer praktisk med den svineribba når vi er mange. Du får meg derimot ikke til å si at det er bedre...   Ikke i det hele tatt. Klikk her for flere tradisjoner.

BLIR SVOREN SPRØ?

Bilde
SÅ NÆRMER DEN DAGEN SEG, OG HELE NORGE LURER PÅ DET Her hos oss blir den alltid det.  Dette har med erfaring å gjøre. Og det må innrømmes, Ingrid Hovig Espelids råd, men erfaringer og råd kan deles. Smaken har vi litt glede av å forbedre: 1. Eks legg ribba på et lag av salt 2 døgn før. 2. Eks krydre med hvitløk og salvie. 3. eks. krydre med knust fenikkelfrø Se så gylden og lekker, det er like før jeg sikler. Det er allikevel områder du ikke leker med, og det er stekingen. Følg tradisjonen og kunnskapen, Her er evangeliet i følge Espelid: Legg ribba med svoren ned, i vann. Inn i ovnen på ca 180 C i 30 - 50 min. Snu ribba og stek på samme temp midt i ovnen. Hvor lenge? Kommer helt an på tykkelsen. For å sikre seg helt, ta ribba ut skru temperaturen opptil ca 250 C. Sett ribba inn igjen , men pass nøye på dette går fort. Svoren bør nå blåse seg opp å bli så sprø du bare kan ønske. TIPS: Krøll sammen en klump med aluminiumsfolie, legg den midt under ribba slik at