Innlegg

Viser innlegg fra juni 19, 2011

DEILIG Å VANDRE I

Bilde
LANGS HAVET, GJENNOM DE  VAKRESTE BLOMSTERENGER Der vandret vi fire, godt voksne damer og hadde en aldeles utmerket dag. En dag som bød på både regnskyll og ly under et tilfeldig hyttetak, en imponerende badeseanse og noen dypsindige og kloke samtaler. Nå er vel alle verdensproblemer løst vel?  Storknebb Geranium  Praktfulle nyperose Rosa canina Kvann 

EN LITEN OG LEKKER NYKOMMER I HAGEN

Bilde
NÅ I  STARTEN FÅR DEN STÅ I DENNE POTTA, Etterhvert skal den få sette føttene sine ned i moder jord. Det er jo et spørsmål om hvor det er plass. Er litt usikker på om den vil trives der det er plass. Den er jo så lekker og søt. Men jeg aner ikke hva den heter. Søstra til brudeslør

ER SÅ GLAD I DIKT

Bilde
ET AV DE VAKRESTE JEG KJENNER Edith Sødergran Et utdrag av                  ¨Dagen svalnar¨ Du søkte en blomma ock fann en frukt. Du søkte en källa ock fann et hav. Du søkte en kvinna ock fann en själ, du er besviken....

HJEMMELAGET TOMATSAUS MED DITTO KJØTTBOLLER

Bilde
ETTER ITALIENSK INSPIRASJON Dette frister Kjøttbollene er etter oppskriften jeg har lagt inn her før, det er bare et spørsmål om krydder. Forskjellen er å slippe disse små i kokende buljong, trekke dem litt før de kommer oppi Tomatsausen: Finhakk 1 løk, brun lett i panne, ha i 3-4 finhakkede hvitløksfedd, 1 boks ferdighakkede tomater+ 2-3 friske tomater. Sukker/salt/pepper og basilikum etter smak, hell over ca 1/2 dl god olje og la dette småkoke minst 40 min, helst 1-2 timer. Da får smakene utvikle seg og det hele blir så mye bedre. Kjøttbollene må få være med de siste ca 15 min. Server med den pastatypen du liker best, eller som en tapasrett med pinner til å spise bollene. Klikk her for flere tomatoppskrifter.

DE ENESTE EKSEMPLARENE I VÅR HAGE

Bilde
LILJER ER VAKRE DE, MEN HAR DU SETT EN LILJEBILLE I AKTIVITET så glemmer du det ikke lett. Så før noen gir meg råd som virker mot disse udyrene så bli det ikke flere enn disse. Vakre brannliljer

NÅ OG DA

Bilde
KOMMER DET UBEDTE GJESTER HOS OSS De er like velkommne de, men hva heter de og hvor kommer de fra? Stille og rolig vokser den og trives på den tørreste og varmeste stedet i hagen. Gjest uten navn 

ROTMOS PASSER IKKE BARE TIL PINNEKJØTT

Bilde
OG DU VERDEN SÅ LETTVINT Så fargerik og fin Rotmos, ordet gir en følelse av tradisjon og ekthet, kanskje og litt sidrumpa og kjedelig. Og så?  velg de rotgrønnsakene du vil, her er poteter, kålrabi, gulrøtter og selleri. Kok mørt, grovmos, krydre og server.  Det høyner smak og status om du blander en stor klatt ca 100 gr marg(smør)i og bruker stavmikser for å gjøre mosen glatt og fløyelsmyk. Pass opp, har du med poteter må du ikke mose for lenge, da blir mosen til seigt klister.  Husk å smak på maten underveis.

HAVREKJEKS ER EN AV HVERDAGENS SMÅ GLEDER

Bilde
På fat både når man baker og spiser. Man tager: 22o gr marg. el Smør rører dette mykt og porøst med 2,5 dl brunt sukker og 2,5 dl hvitt sukker.2 store egg røres inn, ett av gangen. 1,2 dl hv.mel 1/2 ts bakepulver blandes i smør- eggblandingen. Tilslutt røres 7 dl havregryn og 3 dl rosiner. Settes på stekebrett med papir, størrelsen velger du selv. Stekes ved 180 C i ca 20-25 min. Kjøles på rist. Deilig til både kaffe og te. Og i boks