Innlegg

Viser innlegg fra februar 21, 2016

APPELSINCURD OG ERFARINGER MED DEN

Bilde
HAR ALDRI PRØVD DET, SÅ NÅ HAR JEG LYST TIL Å FÅ TIL DET. Mens jeg er i "flytsonen" på kjøkkenet, i gamle dager het det "å være i siget " el. " i farta". Nå for tiden er jeg altså i flytsonen, det høres litt magisk og utenomjordisk ut. Helt greit for meg, jeg skal bare lage curd som er en sort krem av egg, smør og appelsinsaft/sitronsaft. Denne brukes blandet i krem til desserter, som pålegg eller annet man synes passer. Den smaker nemlig søtt, syrlig og friskt, med andre ord veldig godt. Denne gangen har jeg tenkt å bruke den som basis til en dessert. Det skal komme mer i de glassene Oppskrift 2 stk appelsin, ca 2,5 dl saft og skall fra 1 1 stk stjerneanis 0,5 stk lime saften av 125 gr smør 2 dl sukker 3 stk egg sammenpisket Ha appelsinsaft, skall og stjerneanis i en kjele og kok inn til ca. 1 dl. Tilsett saften av en halv lime. Bland alle ingrediensene i en ildfast bolle/stålbolle. Sett bollen over en kjele med vann, og hold

RØDBETER OG CHEVRE SERVERT SOM SALAT

Bilde
DE SMAKENE PASSER SÅ GODT SAMMEN Etter noen dager og uker der gleden og interessen over matlaging forsvant litt for meg, så kjenner jeg at den er på vei tilbake.  I går bare måtte jeg prøve å steke de sprø kjeksene med chevre og rosmarin i. I dag inviterte jeg hele støtteapparatet til lunsj, en lun salat med chevre og rødbeter. Må jo bruke opp osten. Siden hele støtteapparatet møtte opp, fikk vi en hyggelig samtale med diskusjon rundt fordeling av arbeidsoppgaver og ansvarsområder fram mot helgen. Kort sagt, han støvsuger stuer og gang, jeg tørker støv først og rydder etterpå. Jeg lager mat, han vasker opp. Vi var godt fornøyde med møtet og maten. Et gammelt jungel....nei kjøkken-ord er jo at veien til mannens hjerte går via magen. Er litt usikker på det, men han blir ganske medgjørlig når han ikke er sulten. Så var der rødbeter og chevre. En nydelig salat hele året Oppskrift 3 stk rødbeter, middels store 100 gr chevre geitost 2 ss honni

SÅ VAR DET DE SMÅKAKENE DA

Bilde
DET ER IKKE FØRSTE GANGEN JEG LAGER DISSE Men det er første gangen jeg har hatt rosmarin og Chevre i deigen. Gjett om det ble ei smaksbombe . Disse kakene er lette å lage og lette å få forskjellige smaker i. Legg til bildetekst   som fyrstekake, som paibunn, som eplekake   som enkle småkaker, tilsatt sitronskall og rosiner, da blir det eksklusive smaksbomber, tilsatt mandler så blir det smakfulle småkaker, tilsatt ost, et sprøtt tilbehør til supper og posteier, tilsatt lavendel, en lekker sprø kake til is og sorbèt, tilsatt rosmarin, igjen til supper og patèer, Denne gangen blandet jeg altså inn Chevre og finhakket rosmarin og halverte sukkeret. Utrolig deilig, men vet ikke helt ennå hva jeg skal bruke dem til. Oppskrift: Mørdeig 150 gr smør 100 gr sukker 250 gr hvetemel 2 ts bakepulver 2 eggeplommer 3 ss vann Tilsett smak etter behag. Bland alt det tørre,  smuldre k jøleskapkaldt smør el. marg.i. bland inn smakskomponentene, rør i

VARME OG TRØSTENDE DRIKKER I VINTERMØRKET

Bilde
DET KAN JO VÆRE SÅ MANGT, FRA GLØGG VED JULETIDER TIL KAKAO I TERMOSEN PÅ SKITUR Det jeg er ganske sikker på er at drikker med sjokolade og kakao står høyt i kurs hos mange av oss. Her i huset har vi den problemstillinga at noen av oss ikke drikker kaffe. Til gjengjeld er han, sorry, jeg mente "noen" veldig glad i varm sjokolade. Den dagen da vi hadde et overskudd av melk på vei til å gå ut på dato, den dagen laget vi varm sjokolade. Til oss begge! Det var og den dagen jeg tenkte det kunne være artig å eksperimentere med forskjellige smaker i sjokoladen. Det første som skjedde var at jeg begynte å fantasere om sjokolade med chili, med ingefær, med appelsin, hvit sjokolade og sjokolade med marsmallows el. god gammeldags krem. Det neste som skjedde var at noen sa: "Sjokolade med krem klarer seg lenge for meg takk." Ok, da vet vi det. Jeg laget en varm sjokolade med krem og en varm sjokolade med chili. Alle fornøyde og vel tilfredse, som man er etter en kopp