Innlegg

Viser innlegg fra desember 21, 2014

SCONES

Bilde
DEN ULTIMATE FROKOSTKOSEN. JADA, JADA, JEG VET AT DET ER BRITENES FAVORITT TIL ETTERMIDDAGSTE ( Afternoontea ) ELLER KAFFE.   Allikevel liker jeg å spise det til frokost istedet for rundstykker. Helst når frokosten egentlig kunne kalles lunsj. Man kan jo selv bestemme hva den skal smake. Sukker og tørket frukt endrer selvsagt smaken og da blir de mer lik en vanlig norsk hvetebolle. De kunne kanskje vært penslet bedre? Det er ikke første gangen jeg finner en ny oppskrift på scones, det kommer kanskje flere med tiden. Ingenting er så bra at det ikke kan forbedres. Idag har jeg gjort klar denne oppskriften, planen er å være så flink at de lages og stekes på formiddagen 1. juledag slik at vi kan kose oss med noe lettlaget varmt bakverk til den store julelunsjen. Oppskrift 3375 gr hvetemel 24 gr bakepulver 75 gr smør 170 gr melk 1 egg 40 gr sukker Smuldre smøret i det tørre, bland egg/melk og ha det i melet. Kna dette sammen, hvil i ca 10 min. Kjevl ut en tykk leiv,

HJEMMELAGET RØDKÅL ER ET VAKKERT SKUE

Bilde
NÅR DET I TILLEGG ER EN SMAKSBOMBE, DA BLIR DET SPENNENDE Å SPISE RIBBE Det er mange år siden sist, og kunsten var nesten glemt. Men i år skal ikke julen være her, og huset blir ikke fylt med familien, så da får jeg litt tid til overs og leker rundt med slikt som hjemmelaget rødkål. Tidligere i høst falt jeg for fristelsen til å kjøpe et nytt kjøkkenredskap. Sikker på grunn av den aggressive markedsføringen til en kjent lavpriskjede. Hadde selvsagt ingenting med min svake og lettlurte natur å gjøre. Har jo klart meg med skarpe og gode kniver i mange år.... Men morsomt er det. Redskapet heter kjøkkenmandolin. Den hjelper meg å kutte, strimle, rute og raspe.  Litt rusk og snusk må man tåle Slik ser dette vidundret ut, med rødkål i. Rødkål er forresten utrolig vakker, jeg har alt sagt det kanskje? Som en rubin lyste den opp i desembermørket på kjøkkenbenken. Det ferdige resultatet Hvordan gjør man det når man først har fått snittet den fint nok? Her er min måte å gjøre de