Innlegg

Viser innlegg fra april 24, 2016

JEG TRENGER DIP AV MANGE SLAG

Bilde
TIL VÅRRULLER, TIL POTETGULL OG NACHOS, MEN DENNE GANGEN ER DET TIL DE NYBAKTE FLATBRØDENE MINE Skal vi bruke dem til aperitiffen på    fredag,  så må det jo være noe mer enn tørre flatbrød, ikke sant? Det hadde vel noen følt som en nedtur vel? Den samme noen som er det faste smakspanelet og som roste flatbrødene som veldig smakfulle, uten tilbehør en mandags formiddag. Nåja,  det er vel en helt annen sak når fredagskvelden sniker seg innpå og roen har senket seg.  Flatbrød uten dip Jeg valgte litt forskjellige smaker til dip. Sennep/dillrømme 1 ss dijonsennep 1 ts olivenolje 2 ss finhakket dill sitronsaft salt og pepper Bland alt sammen, smak til med sitron salt og pepper og dypp.

HJEMMELAGET VANILJESAUS

Bilde
HER SNAKKER VI OM MATLAGING I EN LIGA FOR SEG SELV. BARE SMAKEN ER TIL Å DØ FOR. Konfirmasjonene står i kø nå utover våren, og en ting kan man være sikker på, dette er anledningen hvor det  serveres mye god mat og masse flotte kaker. I den konfirmasjonen jeg var i her forleden, var det hjemmelaget vaniljesaus som grep min oppme rksomhet. Det er en matrett jeg sjelden lager, men duverden hvor godt den smaker. Den er som sagt sjelden på bordet, men når den er riktig å servere, så er det bare hjemmelaget som gjelder. Rips med hjemmelaget vanilje, nam,nam Oppskrift: 3 dl melk 3 dl fløte 1 vaniljestang 110 gr sukker 6 eggeplommer Kok opp melk, fløte, vaniljestang og en tredjedel av sukkeret. Visp resten av sukkeret med eggeplommene. Hell den varme fløtemelka over egg- og sukkerblandinga mens du rører. Ha alt tilbake i kasserollen og varm forsiktig, under stadig omrøring, til sausen tykner. Sil og avkjøl. Hvis du er uheldig å koke blandingen kan du få eggerøre. Hvo

RABARBRAPAI NÅ, KAN DET VÆRE MULIG?

Bilde
ALLEREDE? DET ER FOR VÅTT, FOR KALDT OG FOR TIDLIG TROR JEG. Men nei, alle tegn tyder på at nå er rabarbratiden her. For det første, vi er i slutten av april. For det andre, hele verden er blitt smaragdgrønn og spirer/vokser som bare det. For det tredje, men ikke uvesentligst, rabarbraen er klar. Nå er jeg ferdig med utenlandsreise, Bergenstur(nesten det samme)og nesten ferdig med en kraftig influensa. Da er det på tide å lage noe godt på kjøkkenet igjen. Rabarbra-pai skal det bli. Bare ved synet får meg til å kjenne smaken Denne gangen blir det en pai med bunn, fyll og lokk. Det er en mer avansert måte enn det jeg har laget før. Oppskrift Mørdeig 125 g kaldt smør i små terninger 250 g mel 90 g melis 1 sammenvispet egg (mellomstort) Fyll 500 g renset rabarbra 250 g bringebær/jordbær 2-3 dl sukker 3 ss potetmel 1 ss revet frisk ingefær 1 vaniljestang (frøene) Smuldredeig 60 g hakkede nøtter evt he