RABARBRAPAI NÅ, KAN DET VÆRE MULIG?

ALLEREDE? DET ER FOR VÅTT, FOR KALDT OG FOR TIDLIG TROR JEG.

Men nei, alle tegn tyder på at nå er rabarbratiden her. For det første, vi er i slutten av april. For det andre, hele verden er blitt smaragdgrønn og spirer/vokser som bare det. For det tredje, men ikke uvesentligst, rabarbraen er klar.
Nå er jeg ferdig med utenlandsreise, Bergenstur(nesten det samme)og nesten ferdig med en kraftig influensa. Da er det på tide å lage noe godt på kjøkkenet igjen. Rabarbra-pai skal det bli.


Bare ved synet får meg til å kjenne smaken














Denne gangen blir det en pai med bunn, fyll og lokk. Det er en mer avansert måte enn det jeg har laget før.
Oppskrift
Mørdeig
  • 125 g kaldt smør i små terninger
  • 250 g mel
  • 90 g melis
  • 1 sammenvispet egg (mellomstort)
  • Fyll

    • 500 g renset rabarbra
    • 250 g bringebær/jordbær
    • 2-3 dl sukker
    • 3 ss potetmel
    • 1 ss revet frisk ingefær
    • 1 vaniljestang (frøene)

    Smuldredeig

    • 60 g hakkede nøtter evt hele havregryn
    • 80 g mel
    • 80 g smør
    • 80 g sukker, gjerne cassonadesukker eller lysebrunt sukker
Bland smør og mel til mørdeigen i en bolle. Smuldre smøret raskt inn i melet ved å gni smørklumpene mellom fingertuppene. Det er ikke nødvendig å finfordele smøret helt, noen små smørklumper gjør ingen ting.Tilsett melis og egg. Arbeid deigen raskt sammen (jobb minst mulig med deigen). Pakk deigen godt inn i plastfilm og la den få hvile i kjøleskapet i minst en time.

Kjevl ut og kle paiformen med mørdeigen. Klem deigen forsiktig inntil og litt over kanten. (Rull kjevla over slik at du fjerner overflødig deig.) La formen stå i kjøleskapet mens du lager fyllet

  • Skjær rabarbraen i jevne biter. Bland sammen rabarbra, bringebær, sukker, potetmel,ingefær og vanilje. Ha rabarbrafyllet over i paiformen.
    Varm ovnen til 180 grader.
    Smuldre sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen i et jevnt lag over rabarbrafyllet.
    Stek paien midt i ovnen i cirka en time. Hvis overflaten blir veldig mørk underveis kan du dekke den til med aluminiumsfolie. La paien stå i minst 20 minutter til avkjøling før servering.
  • Denne kan serveres med vaniljeis, eller hjemmelaget vaniljesaus. Uansett, dette er en av de mest populære dessertene hjemme hos oss.
  • Her finner du flere oppskrifter

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?