Innlegg

Viser innlegg fra september 25, 2016

FREDAGSKOS, ALLE ER HJEMME, ALT ER KLART, HØSTEN ER HER

Bilde
ALLE TO HAR RIGGET SEG TIL I DEN INNERSTE STUA, OGSÅ KALT BIBLIOTEKET (KAN DET KOMME AV ALLE BØKENE TRO?) Ja, hva er det som skjer? Det er jo tid for en aperitiff. Her forsøker vi å kick-starte helgen, å samle oss litt etter det vi har ordnet med på hver vår kant i løpet av uka. Jeg sier at vi tar blikk kontakt og senker skuldrene, spiller litt musikk og ellers koser oss som best vi kan. Andre kaller dette en cocktail-tid eller en appetizer, vi frankofile sier aperitife. Denne fredagen ble det et lite tapas-bord til kosen. Nesten en hel middag   Hva har jeg laget, tro? Bak til høyre: Agurkskiver med en klatt creme fraich og en klatt sort kaviar(lodderogn) Foran Kjeks av Parmesan og Norvegia med estragonkvister Bak til venstre cocktailpølser rullet i tynn baconskive, drysset med brunsukker, stekt ca 10-12 min på 200 C Joda, dette var nesten et helt måltid. Vi hadde gulrotsuppe til middag et par timer etterpå. Selv den ble det mye til overs av. Mer fredags

GULROTSUPPE MED APPELSIN

Bilde
TRODDE DU DET VAR TOMT FOR GULRØTTER I KJØLESKAPET MITT ETTER KAKEBAKSTEN? NEI, JEG SA JO AT DET VAR MYE DER. For å få brukt den siste slumpen, lager jeg gulrot suppe. Det fins flere oppskrifter på dette selv på denne bloggen, mange varianter og smakstilsetninger fins som jeg ikke har prøvd. Det virker av og til som mulighetene er uendelige. Akkurat slik det var da jeg laget gulrotkake, uendelige muligheter dukket opp, det var bare å velge og å vrake. Som en gyllen sol Det valget jeg gjorde var ei oppskrift som inneholdt mye krydder, men det ble ikke ei sterk suppe, bare ei nydelig suppe. Oppskrift 700 g gulrøtter, i biter 1 løk, grovt hakket 4 hvitløkfedd, finhakket 1/2-1 rød chili, finhakket 20 g ingefær, finhakket 1/2 ts korianderfrø, støtt i morter 8 dl kyllingkraft 2 appelsiner, saften (ca. 2 1/2 dl) salt og pepper chiliflak el. korianderblader til dekor Creme fraich er valgfritt Skjær og mål opp alle ingrediensene slik at du har alt klart. Fres løke

ER DENNE SÅ KJEDELIG SOM MANGE TROR? SELLERIROT SOM PURE ELLER INNBAKT

Bilde
HVER GANG EN SELLERIROT HAVNER  PÅ KJØKKENBENKEN MIN, SÅ TENKER JEG PÅ ARNE BRIMI LITT RART, TENKER DU KANSKJE, MEN VENT SÅ FÅR DU HELE HISTORIEN. KJEDELIG ER DET IKKE. Tidspunktet ligger et par år tilbake. Stedet er en hotellresepsjon i Trøndelag hvor jeg skulle slå i hjel noen timer. Der satt jeg med en avis i en av de gode sofagruppene som var der. Plutselig kom en mann bort og spurte om han kunne slå seg ned. Det var Arne Brimi, og derfra utviklet det seg en veldig hyggelig prat som varte et par timer. Enden på historien var at han gav meg ei oppskrift, så enkel og så spesiell at det ikke vare noe problem å huske den. Oppskriften var på ovnsbakt sellerirot. Det var forklaringen på den assosiasjonen jeg startet med. Den er jo ikke akkurat vakker Denne oppskriften er som jeg husker den, jeg har prøvd den og likt den . Den er et utmerket tilbehør til alle former for stekt mat. Den har en aromatisk duft og en litt skarp, søtlig aroma. Oppskrift OVNSBAKT SELLERIROT 1 s

TØFFERE KAN DET IKKE SIES, NÅ ER SOMMEREN OVER

Bilde
HØRER DERE, VÆRGUDENE HAR SAGT FRA. NÅ ER DET OVER! Hvor har jeg dette fra? Joda, fredagsettermiddag, etter diverse hardhendte regnskyll og et betydelig temperaturfall, så slo de knyttneven i bordet. Eller på værguders vis, de slo til med et heftig hagel-uvær. Her er billedbeviset. Slik så det nemlig ut i gården hos oss denne ettermiddagen. Et tydelig tegn fra oven O g der sto vi, lettere sjokkskadet og forskrekket mens hagel-elingen dekket asfalten. Afrikas lilje, Fuksia og en Hortensia, grøsser og skutter seg i mot herjingene Stakkars planter som inntil den ettermiddagen hadde hatt godt stell og gode forhold. Vennlig, myk omsorg med passe temperaturer, tilgang på passelig vann og næring og slett ikke harde ørefiker i form av hagel, vind og storm. Vi har tatt denne advarselen ad notam og forbereder oss, på forskjellige måter på de hardere tider som kommer. Opprydning og fjerning av sommerpynten er i full gang. De er jo litt flotte, selv her Flaskene m