Innlegg

Viser innlegg fra januar 17, 2016

BLOMSTER I DE MEST DYPFROSNE JANUARDAGENE

Bilde
DET ER  DA  JEG TRENGER DEM Det er da det kjennes ut som om det aldri blir vår og grønt igjen. Det er da jeg kjøper blomster, det er da de minste grønne spirer får meg til å bli varm om hjertet. Når blomsterfloret i huset ser ut som dette: Den venter og på vår Da er det lett å forstå at det som kan kjøpes for penger blir en fristelse. Den er jo grønn nok, nye skudd har den og Tulipanene er litt mer kortvarig. Skal de overleve i et tørt og varmt stuemiljø mer en et par dager så må jeg lufte dem hver natt i et kjøligere gangmiljø. Dette er løfte om vår De langstilkede rosene sto og ropte på meg i en butikk Med en spesiell farge Det skal egentlig ikke mer til så er jeg fornøyd i noen dager. Kan man virkelig kjøpe seg litt lykke?

PANNACOTTA ER EN LETT OG DEILIG DESSERT

Bilde
SELV I JANUAR NÅR DET DUKKER OPP EN GJEST ELLER TO Det er ikke så mye å si om denne italienske fløtepuddingen, unntatt at den er god og at den kan varieres mye og smaker godt nesten uansett. De siste krumkakene etter jul fikk en verdig avslutning   Oppskrift 4 personer 4 dl fløte 1/2 vaniljestang 1,5 dl sukker 3-4 plater gelatin Kok opp fløten med sukker og vanilje, imens legges gelatinplatene i kaldt vann for å mykne. Kjelen med fløte taes til side, fisk opp vaniljestanga og la det kjøles en tanke. Så klemmer du ut overflødig vann fra gelatinplatene og rører dem inn i den fremdeles varme fløten. Fordel dette i de porsjonsglassene du vil ha, du kan og snu dem på en tallerken for servering på den måten. Min pannacotta ble servert med en multesaus. Med flere små multerester i frysen falt valget på dem. Til en slik saus kan du bruke hvilke som helst bær eller forskjellige frukter til.  Det er bare å kose seg. Flere oppskrifter fins her

KOMPOTT AV RØDLØK

Bilde
HVA I ALLE DAGER BRUKER MAN DET TIL? JO, HER KOMMER ET TIPS. For det første så er den et uunnværlig tilbehør til andekjøtt for oss. Dessuten smaker en slik kompott aldeles nydelig til grov og smakfull leverpostei. Jeg har og prøvd den til brie', der passet den sannelig og. Slik som all løk blir når du lar den kose seg i lengere tid i gryte eller panne, så blir den søt og mye enklere å fordøye. Jeg vet jo at noen rygger for løk, fordi den er vanskelig å fordøye, men som sagt, prøv å la den steke ei tid, da mener jeg 1 t eller mer. Da har den endret helt karakter og de stoffene som man sliter med å fordøye er blitt borte. Dette er den omtalte kompotten Løkkompott Oppskrift 4 rødløk 1-2 fedd hvitløk 2 ss stekeolje 4 ss sukker 2 dl kyllingkraft 2-3 dl billig rødvin 1-2 ss balsamicoeddik timian salt og pepper Del rødløk og hvitløk i to og skjær dem i tynne skiver. Fres dem så til de er blanke, ikke brune i en kjele. Bruk olje i