Innlegg

Viser innlegg fra februar 20, 2011

SOYAMARINERT LAKS ELLER ØRRETFILET

Bilde
SÅÅÅ ENKELT OG SÅÅÅÅ SMAKFULLT Ferdig til å spise   Slik kan man også gjøre Marinade 100 gr Salmafilet 1 ss finhakket syltet ingefær 2 ss soyasaus 1 ts finhakket hvitløk 1 ss finhakket fersk koriander Skjær fileten på skrå i tynne flak. Legg dem utover en tallerken. Bland alle ingrediensene og hell marinaden over. La dette stå i 15-20 min. SERVERINGSFORSLAG Dryss over hvite eller sorte sesamfrø, skjær en moden avocado i båter og bruk den pent dandert. Dander på en tallerken med en klatt crème fraìce, ruccula og ristet toast, og så er den klar, den lekreste lille forretten eller tapasretten du kan tenke. Klikk her for mer forrett

TAPENADE LAGET HJEMME

KAN BRUKES TIL SÅ MANGT 150 g sorte oliven uten steiner 2 stk. ansjosfileter 4 båter hvitløk 1 ts. Sitronsaft ½ ts rosmarin ½ ts timian ½ ts salvie 1 liten tørket chilipepper 1 ss kapers 1 dl god olivenolje ½ ts nykvernet pepper Alle ingredienser haes i en hurtigmikser til en jevn. Kan oppbevares i kjøleskapet.

KRYDRETE KJØTTBOLLER TIL TAPAS

Bilde
DETTE SMAKER TIL MANGE ANLEDNINGER De kan og brukes til så mangt. Her er noen av mine forslag: Tapas(allerede sagt) Med pasta Med Tzazsiki Med Hummus I linsesuppe I løk og tomatsaus Legg til bildetekst Krydrete kjøttboller Ca 3-4 personer 500 gr. kjøttdeig (kyllingkjøttdeig) 2 ss koriander 1 ½ ts spisskummen 3/4 ts salt ¼ ts chilipepper 1 fedd hvitløk 4 små sjalottløk Serveringsforslag: litt syrlig frisk salat 2-3 kjøttboller på hver tallerken så er det en liten forrett. Klikk her for mer

SMÅRETT, APERITIF

Bilde
DET KALLES OG FINGERMAT  Det trenges jo noe mere DADLER I BACON 5 tørkede fiken/dadler 1 pk tynne baconskiver 1 bunt fersk basilikum Litt usaltede pistasienøtter Dadlene deles og litt pistasienøtter legges i. Legg et blad basilikum på den halve fikenen. Rull en bit bacon rundt, legg på stekepapir og stek i 10 min. 220 C. Serveres som endel av flere valgfrie ting du setter på tallerken, som en tapas. Det bør være ei skive toast der og. klikk her for flere ideer.

CARPACCIO TIL FORRETT

Bilde
DENNE GANGEN VALGTE JEG CARPACCIO MED KAMSKJELL Enkelt og deilig HER ER DET PYNTET MED AVOCADO, AGURK  OG PAPRIKA Oppskrift Kamskjell Lime Olje Salt /pepper Kamskjell i skiver utover tallerkenen, revet skall av en lime drysset utover. Saften av limen fordeles utover skjellene. Sprinkle med olivenolje, strø på salt og pepper og server. Sammen med småbiter av paprika, agurk og avocado så er dette selskapsmat. Nam Klikk her for flere forrettet

4 HJEMME HOS OSS MED FORRETT

Bilde
NÅR MAN SATSER STORT OG LAGER TIL EN 3 RETTERS MENY Da trenger man en forrett Slik løste jeg det denne gangen. Klar, ferdig, gå Kjøp lodderogn i 2-3 farge forskjellige farger Gravlaks eller salmalaks sjalottløk moden avocado rømme Ruccula og ferdig toast eller tynne pariserloff i skiver Finhakk sjalottløk del, ta ut sten og skjær avocadoen i tynne båter. Presentasjon Ca 1 ts klatt med rogn av hver farge på tallerken 2 skråkjærte skiver med fersk eller gravet laks rulles sammen og danderes mellom rogna. 1 ss rømme ved laksen dryss over finhakket sjalottløk. Pynt med ruccula og avocadobåter. Har du ingrediensene, så er dette en av de enkleste jeg lager. Den er full av smak og ser flott ut. Det er og lurt å ha fisk i forretten, de fleste bruker kjøtt i hovedretten. Advarsel:. Forretten skal ikke være for mettende, det blir fort for mye mat og det er ikke så gøy å servere dessert når alle er ferdig allerede. Det er en kunst å begrense seg. Alle ingrediensene er