Innlegg

Viser innlegg fra juli 13, 2014

SORBÈT IGJEN? JA, VI BLIR ALDRI LEI

Bilde
DENNE GANGEN ER DET LIME OG ROSMARIN Høres deilig friskt og sommerlig ut, og det var det og. Alle varianter av sjokolade  og krem føles litt for mye i sommervarmen. Ferske bær og frukt kan bli litt ensformig. Sorbèt derimot, det er tingen og med så mange variasjonsmuligheter. Bare synet gir meg vann i munnen Denne gangen blir det bare for voksne, altså den inneholder ikke barnevennlige saker. Oppskrift 1,5 dl melis 1,5 dl vann 0,5 dl fersk rosmarin  1,2 dl fersk presset sitronsaft 3 ss vodka Kok sukkerlake, la det koke i ca 5 min, kjøl litt ned og tilsett finhakket rosmarin, dekk til og la det stå i ca 10 min til avkjøling. Sil bort bladene av rosmarin og tilsett sitron og vodka. Rør godt. Alkohol er hemmeligheten bak myk sorbet, her brukte jeg vodka fordi den ikke har noen egen smak. Nedfrysing:  Ha massen over i en beholder og frys i ca 1/2 t, rør rundt med en gaffel eller noe som bryter opp ismassen. Frys videre og rør med jevne mellomrom til du skal servere. 

SOMMERMATPAKKER MÅ TIL NÅR MAN REISER

Bilde
VIDERE TIL EI HELG MED STORBYFERIE Hva skal jeg si: "De kom solte seg og dro" og restene lå igjen under trappa. Litt forlatt Først pakket vi en god matpakke. Halvgjort Jobb Jeg sier med Knutsen og Ludviksen: "Jeg kan ikke like å spise min mat når den ligger i pakke og ikke på fat." Wraps som matpakke er noe helt annet. Ingen svett ost og ut klemte tomatskiver eller syltetøy som: "...satt fast på papiret som med vinden fløy." oppskrift for 2 Wraps 1 pk grove tortillas 1 boks mager cottage cheese 1 avocado 1 vårløk 1-2 skiver serranoskinke, røkelaks eller gravlaks Dette legger du lagvis på lefsa(tortillaen), så brettes den som en konvolutt. Det pakkes i plast eller aluminiumsfolie og er klart til å ta med.  Enkelt ikke sant? Fyllet kan jo varieres i det uendelige, noe for enhver smak.

KAMSKJELL PÅ EN PURÈ AV SELLERI OG FENIKKEL

Bilde
EN HJERTESUKK FRA ET BARNEBARN Hun sa det her engang i vår,"Jeg skulle ønske jeg fikk smakt kamskjell engang", sukk!  Av alle ting kamskjell, kan du tenke deg? Hvilken mormor kan stå for sånt? Ikke denne mormora iallefall. Når anledningen er der  ligger kamskjella på benken og tilbehøret forberedes. Vi serverer til de voksne og når vi først er igang. Hun stekte baconbiter, og choritzopølsebiter, mormor skrellet sellerirot, fenikkel og kokte til de var helt møre.  Så moste vi grønnsakene til purè med stavmikser, sammen med sitronsaft, fløte, salt og pepper. Vi var nøye med å sile all kokevann fra. En lett og enkel forrett Tilslutt stekte jeg kamskjellene i det fettet som lå i stekepanna etter choritzopølsene. Litt rødlig, det satte fin farge på kamskjellene, ca 2 min på hver side. Oppskrift sellerirotpurè 100 gr sellerirot ca 80 gr fenikkel 0,5 dl fløte revet skall av sitron salt/pepper Pastinakk eller persillerot alt kan brukes, vi tok det vi hadde.

GREMOLATA SERVERES TIL KALVEKJØTT

Bilde
HAR DU VÆRT I ITALIA I SOMMER ? DA HAR DU NEPPE SLUPPET UNNA. En smakstilsetning/ en saus/ en type krydder/dressing?  Det er ingen av delene og alt på samme tid.  Jeg har spist det i Italia servert sammen med kalvesnitzel eller var det egentlig bare kalvekjøtt banket ut. Superenkelt å lage, fullt av smak( et av barnebarna sa, det smaker mormor) Hva, hvitløk, sitron og olje? Det kunne vært verre. Nesten ferdig Oppskrift til 2 personer 1-2 fedd hvitløk 1/2 sitron, skall og saft 2-3 ss persille finhakket 3 ss god olje Og det var det, finhakk og bland sammen alt. brukes enten som smakforsterker til gryteretter, marinade eller du steker i dette og serverer sammen med kjøttet som en saus. Det er sånn at du tror du er ved middelhavet igjen.

SAUS MED BLÅMUGGOST

Bilde
DEN BRUKER JEG TIL KALVEKJØTT ELLER SVINEFILET Skal man tilberede kjøtt som ikke har så altfor mye smak i seg selv, så står men jo fritt i valg av tilbehør. Kalv og svinefilet er eksempler på dette. Kylling og, men denne sausen jeg har her gjør seg ikke ved siden av kylling. Den var derimot den perfekte kombinasjonen med det kalvekjøttet jeg serverte da ei av døtrene startet ferien hos oss.  Med skiver av kalvekjøtt er mulighetene nokså begrenset, men jeg marinerte dem først og så stekte jeg dem raskt på panna 3-4 min på hver side , slik at de ble rosa inni. De ble skjært i litt mindre skiver og så servert med små bakte poteter, persillerot, selleri, grønnkål og gulrot. Den gode sausen kom på toppen. Oppskrift  saus til ca 4 pers. forslag 1 1-2 schalottløk 30 gr marg 2 ts hvetemel 1,5 dl buljong ca 1 dl crème fraîch 40-50 gr blåmuggost 1 kn. odd cayennepepper Finhakk løken og ha det i den smeltede margarinen. la det surre litt, men ikke bli brun. Rør inn h