Innlegg

Viser innlegg fra mars 13, 2016

PÅSKEFERIE FOR FAMILIEN BETYR OGSÅ PÅSKEMAT FOR FAMILIEN

Bilde
MANGE DAGER MED STENGTE BUTIKKER, TENKER DET ER BEST AT VI TAR  PLANLEGGINGEN TIL ET HØYTERE NIVÅ ENN ELLERS I HVERDAGEN Bare for å nevne hva det dreier seg om, 5 middager til 7 personer. Slik skal man ha litt erfaring for å dra i land med selvrespekten i behold. På dette tidspunktet har jeg råstoffer til alle fem middagene. Skal jeg ramse opp? Så klar er jeg.. Slik har jeg tenkt over det jeg har samlet på benken: Kyllingen skal brukes til den gryta der jeg marinerer med appelsin og sennep. Kyllingfiletene som bor i fryseren min, kan bli Curry eller Kyllingsuppe   Lammelåret kommer til å ende som langtids stekt  lekkerbisken. Pinnekjøttbitene kan bli til... pinnekjøtt. eller som basis i en deilig lys lapskaus av Vesterålsk opprinnelse Lettsalta torsk fra fryseren blir en smakfull og populær middag. Torsk som nå ligger i  fryseren, kan bli stekt eller kokt fisk, eller Fiskesuppe. Så flott, her ble det mange flere muligheter enn de fem som må til. Ingen skade

MAGER APPELSINFROKOST

Bilde
TENKTE DET VAR PÅ TIDE MED NOE MAGERT FØR PÅSKESJOKOLADEN OG MARSIPANEN SLO TIL FOR FULLT. Ok, det er mulig at det er bare meg, men det har aldri skadet å spise litt magert av og til. Når maten smaker så god, metter så bra og ser så fantastisk ut så er det jo bare fryd og glede. Påske på alle tallerkener Slik lager man denne frokosten, eller mellommåltidet eller til og med dessert, hva du enn vil, men så god var den altså. Oppskrift til 2(ca 306 kcal pr porsjon) 300 gr mager cottage cheese 2 appelsiner kjerner av  1/2 granateple 2 ss linfrø 6-8 valnøtter Fjern skallet på appelsinene. Skjær vekk alt det hvite. Skjær ut pene stykker. Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv. Deretter brekker du opp granateplet i biter og plukker ut kjernene. De skal være hele. Legg cottage cheese på en passende tallerken og ha på resten av ingrediensene. Se det, denne var jo enklere enn enkel. Et veldig godt bidrag til

EPLE OG SELLERISUPPE

Bilde
EI OPPSKRIFT JEG FIKK I EN HOTELLRESEPSJON, AV HVEM? DET VAR SELVESTE ARNE BRIMI, TENK DET. Siden vi satt i samme salong og vi begge hadde mer tid enn vi visste å gjøre med, så ble det til at vi prater om løst og fast. Ikke en stor overraskelse i at samtalen havnet "litt" innom mat. Enden på visa var at han i sin generøsitet gav meg ei oppskrift på suppe. Ei nydelig, lettvint, billig og ikke minst velsmakende suppe Så grønt og friskt Varm, fyldig og god. Oppskrift 2-3 stk kyllingfileter 1 løk 1 stilk selleri 1 ss olje 2 stk skrelte epler 1 kvist timian 1 ss grovhakket fersk salvie 1 l kjøttkraft(Buljongterning) Kutt kyllingfiletene i biter og stek dem, legg til side. Finhakk løken og stek den blank i olja. 1 l buljong, løk, finhakket selleri, finhakkede epler, finhakket salvie. Kok alt opp og kok til sellerien er mør. Kjør med stavmikser slik at du får ei suppe uten klumper. Kyllingbitene har du i og så serverer du med brød. Her kom