EPLE OG SELLERISUPPE
EI OPPSKRIFT JEG FIKK I EN HOTELLRESEPSJON, AV HVEM?
DET VAR SELVESTE ARNE BRIMI, TENK DET.
DET VAR SELVESTE ARNE BRIMI, TENK DET.
Siden vi satt i samme salong og vi begge hadde mer tid enn vi visste å gjøre med, så ble det til at vi prater om løst og fast. Ikke en stor overraskelse i at samtalen havnet "litt" innom mat.
Enden på visa var at han i sin generøsitet gav meg ei oppskrift på suppe.
Ei nydelig, lettvint, billig og ikke minst velsmakende suppe
Så grønt og friskt |
Varm, fyldig og god. |
Oppskrift
2-3 stk kyllingfileter
1 løk
1 stilk selleri
1 ss olje
2 stk skrelte epler
2 stk skrelte epler
1 kvist timian
1 ss grovhakket fersk salvie
1 ss grovhakket fersk salvie
1 l kjøttkraft(Buljongterning)
Kutt kyllingfiletene i biter og stek dem, legg til side. Finhakk løken og stek den blank i olja. 1 l buljong, løk, finhakket selleri, finhakkede epler, finhakket salvie. Kok alt opp og kok til sellerien er mør. Kjør med stavmikser slik at du får ei suppe uten klumper. Kyllingbitene har du i og så serverer du med brød.
Her kommer mer:
Hva med innbakt sellerirot?
Oppskrift til 2
1 sellerirot
Aluminiumsfolie
Vask selleriroten, pakk den inn i al-folie. Bakes i ovnen på 200 °C til den er mør.
Skjær et kryss i toppen av selleriroten. Klem inn sidene så den åpnes. Ha på salt. Server med soppsmør og/eller rekerøre. Du kan bruke choritzo, eller bacon. Dette kan brukes som kveldsmat alene eller siderett sammen med annen mat.
Vi har spist den sammen med norske pølser, grill, ostepølse eller røkte pølse.
Kommentarer
Legg inn en kommentar