Innlegg

Viser innlegg fra november 28, 2010

JULEMARKED

Bilde
  HJEMMELAGET APPELSINMARMELADE TILSATT INGEFÆR Dette foregår på mitt kjøkken i den dypeste hemmelighet i det dype høstmørket. Oppskriften er ikke her, men under ....i arkivet. Masse appelsiner gikk med I Bel Canto lager vi et salgsbord på julemarkedet på Kurbadet hvert år.   I år leverte jeg krydderolje på små søte flasker og appelsin/ ingefærmarmelade. På innkjøpte og egne flasker. En formidabel suksess. Artig å se at det jeg lager har interesse for andre. Det ferdige resultatet

MYK SJOKOLADEKAKE

SMAKFULL OG SAFTIG Smelter nesten i munnen, nesten konfekt, superlett og rask å lage. 200 gr smør 200 gr kokesjokolade 200 gr sukker 4 egg 2 dl mel 1/2 ts bakepulver SLIK GJØR DU: Smelt sjokolade og smør sammen, ikke kok Pisk eggedosis av egg og sukker Bland sammen, rør mel og bakepulver forsiktig i. Stekes i godt smurt, rund form ca 20 cm el liten avlang. Kaken skal være flat, 225 C i 12-15 min,ikke for lenge, den skal være klissete i midten. Min kommentar er at denne er  litt kjedelig i smaken, prøv med litt chili hvis du er modig, men appelsinmarmelade er jo sikrere. klikk her for mer sjokoladekake

DAMELUNSJ

Bilde
Turdamer trenger å komme i hus av og til, og varm suppe kan få mange til å kroe seg selv om vinteren banker på utenfor døra Jeg er klar til innrykk Linsesuppe med litt svineknoke I dag var det det samme gjenget, men i kulda var kaloritellinga veldig underordnet. Det var derimot deilig med ei god varm linsesuppe, brød og en myk og flytende sjokoladekake til kaffen. Til den hadde jeg laget en syrlig, frisk aprikosmarmelade som løftet smaken av sjokoladekake til litt nye høyder.