Innlegg

Viser innlegg fra august 31, 2014

CHÈVRE I SALAT

Bilde
DET ER KOMMET EN ETTERLYSNING I HEIMEN, HVORFOR HAR VI IKKE OFTERE MAT MED CHÈVRE? J eg ser jo ingen grunn til å utelate den smaksrike og hvite geitosten fra Frankrike. Spesielt ikke når resten av familien etterlyser den. Det er bare å gjenta en tidligere suksess chevre chaud... eller kanskje skal jeg finne på noe nytt? Salat må det bli og varm må osten være og lykke over alle,    salat  kombinert med fersk fiken finnes det oppskrift på. Til og med litt norsk spekeskinke, italiensk Parma eller spansk Serrano. Dette er ren lykke, bare se på den vakre innsiden i fikenen mot de grønne salatbladene og den hvite osten ..nydelig. Oppskrift  100 gr chevre 8 skiver spekeskinke 4 hele modne fiken Blandede salatblader, Feldt salat eller babyspinatblader Dressing: 5 ss olivenolje 2 ss rødvinseddik 1 ss honning 1 ts friske timianblader Salt og pepper Salatblader, skinkeskiver og fiken legges på et fat. Geitosten smuldres over. Visp godt sammen, drypp dressingen over og ser

BLINIS MED RØKELAKS SOM FINGERMAT

Bilde
DISSE BITTESMÅ, TJUKKE,  RUSSISKE PANNEKAKENE De er et fint tilskudd til oppskriftbasen. Artige og lettlagede. Det er ingen sak å fryse dem heller. Hvis du ikke har små sprø kjeks eller du av en annen grunn vil variere litt til en aperitiff, smårett, forrett eller tapas. Når spiselyst og lagelyst er helt på bunnen, da er det på tide å gå til det store oppskriftlageret mitt. Der ligger alt som har blitt laget, fotografert og spist for lenge siden og som nå kanskje kan brukes.  Vi kan jo kikke på oppskriften på disse fra i fjor.  Denne er den enkleste, en klatt creme fraish og en klatt rogn/kaviar. En dillkvist pynter opp. Så kan du servere. Dette er mer luksusutgave, med røket eller gravet fisk. Oppskrift på Blinis 24 stk 75 gr hvetemel 1 ts bakepulver 1 egg lettpisket 1,5 dl skummet melk 25 gr smeltet smør olje til steking Dillkrem 1 dl mascarponeost 1 ss sitronsaft 1 ss frisk hakket dill 120 gr røkelaks i 24 tynne skiver pynt med frisk dill Det