BLINIS MED RØKELAKS SOM FINGERMAT

DISSE BITTESMÅ, TJUKKE,  RUSSISKE PANNEKAKENE

De er et fint tilskudd til oppskriftbasen. Artige og lettlagede. Det er ingen sak å fryse dem heller.
Hvis du ikke har små sprø kjeks eller du av en annen grunn vil variere litt til en aperitiff, smårett, forrett eller tapas.


Når spiselyst og lagelyst er helt på bunnen, da er det på tide å gå til det store oppskriftlageret mitt. Der ligger alt som har blitt laget, fotografert og spist for lenge siden og som nå kanskje kan brukes. 
Vi kan jo kikke på oppskriften på disse fra i fjor. 


Denne er den enkleste, en klatt creme fraish og en klatt rogn/kaviar. En dillkvist pynter opp. Så kan du servere.


Dette er mer luksusutgave, med røket eller gravet fisk.

Oppskrift på Blinis

24 stk
75 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 egg lettpisket
1,5 dl skummet melk
25 gr smeltet smør
olje til steking


Dillkrem
1 dl mascarponeost
1 ss sitronsaft
1 ss frisk hakket dill
120 gr røkelaks
i 24 tynne skiver
pynt med frisk dill

Det er ingen sak å bruke spekeskinke (norsk, Parma eller Serrano)litt eggerøre eller creme fraich der og pynt med en strimmel vårløk. 
Lekkert og smakfullt.
Klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?