Innlegg

Viser innlegg fra mai 11, 2014

SLIK BLE 17-MAIKAKEN I ÅR

Bilde
DET ER JO NOE MAN MÅ HA, SYNES JEG Denne gangen har jeg tenkt å være litt "sunn". Ja vel, sier du kanskje,  et nytt eksempel på godt gjennomført selvbedrag? Selvsagt er det det, eller kanskje en spøk som ingen tar alvorlig. Gulrotkake skal det  i alle fall bli.  Etter en gjennomgang av gamle oppskrifter som nesten er glemt, så dukket det opp en oppskrift fra 80-tallet, fra ei søster selvsagt. Hun står bak en del av mine beste kakeoppskrifter. Konditoren i familien. Denne har jeg endret litt, bl.a var det hvit sjokoladen i fyllet.  Et kaloririkt og velsmakende påfunn som kan sløyfes. Olje i kakedeiger har jeg lært av ei flink TV-kokke dame som heter Rachel. Det er utrolig hvor det forbedrer smak og saftighet. Har og sett at noen har malte nøtter eller mandler i deigen, men min allergi vil ikke like det, men det er altså en mulighet. Denne er så deilig og saftig.  Oppskriften er slik: 2 egg 100 gr sukker 250 gr gulrøtter, revet fint 100 gr siktet hvetemel

DEN BESTE HJEMMELAGEDE SORBEEN, HAR DERE SMAKT DEN?

Bilde
DEN BESTE JEG HAR SMAKT TIL NÅ At den kommer på førsteplass når jeg rangerer, betyr at den har bestått tre kriterier: Smaken skal være helt på topp Lettvint Alle kan få tak i råstoffene Denne desserten scorer helt klart  topp poeng i alle kategorier. Det er synd og skam, men her kommer innrømmelsen; jeg har ikke laget denne oppskriften selv. Den hentet jeg fra en annen super blogg som heter TRINE'S MATBLOGG. Oppskrift 1 dl vann 100 gr sukker 1 vaniljestang 5 dl fersk presset appelsinsaft 1 appelsin revet skall av  1/5 sitron presset saft av grovhakkete pistasjenøtter drysses over og en havrekjeks til pynt  Kok sukkerlake med vaniljestang og frigjorte frø, avkjøl og hell i saft av appelsin, sitron og revet skall. Ha i ismaskin om du har, eller sett en bolle i frysen og rør med gaffel med jevne mellomrom, ca 30 min intervaller til den er ferdig. Det mest kresne smakspanelet av alle, døtrene mine, var strålende fornøyde,  Vi hadde "kick off

BRUSCHETTA SOM FORRETT

Bilde
DET VAR EN GOD IDE Når anledningen var tilstede, når begge døtrene til min glede var der, da laget mamma festmåltid. Forretten ble altså en bruschetta i spansk stil. Som all spansk mat var den full av store smaker. Det som ble servert etterpå som hovedrett, var fisk med mild smak, så det passet fint. Legg til bildetekst Det var ikke store biten, men som forrett i en meny med tre retter var det altså nok. Størrelsen gjorde og at den godt kunne spises uten bestikk. Oppskrift til 4 prs. 4 skiver baquett el loff  Små søte tomater 2 Chiritzo pølser 4 tykke Skiver manchego ost ruccula olivenolje Legg stekepapir utover ei stekeplate, skråskjær brødet og drisle med olje. Legg osteskivene på brødet og dekk med pølsebitene. Inn i varm ovn i 3-5 min eller til brødet er sprøtt, osten smeltet og pølsene lett stekt. Legg halve små tomater på hver skive, hvis det balanserer dårlig kan de ligge på stekepapiret ved siden av brødet og sammen med ruccula legges det på hver skive n