SLIK BLE 17-MAIKAKEN I ÅR

DET ER JO NOE MAN MÅ HA, SYNES JEG


Denne gangen har jeg tenkt å være litt "sunn". Ja vel, sier du kanskje,  et nytt eksempel på godt gjennomført selvbedrag?
Selvsagt er det det, eller kanskje en spøk som ingen tar alvorlig.
Gulrotkake skal det  i alle fall bli. 
Etter en gjennomgang av gamle oppskrifter som nesten er glemt, så dukket det opp en oppskrift fra 80-tallet, fra ei søster selvsagt. Hun står bak en del av mine beste kakeoppskrifter. Konditoren i familien.
Denne har jeg endret litt, bl.a var det hvit sjokoladen i fyllet. 
Et kaloririkt og velsmakende påfunn som kan sløyfes. Olje i kakedeiger har jeg lært av ei flink TV-kokke dame som heter Rachel. Det er utrolig hvor det forbedrer smak og saftighet.
Har og sett at noen har malte nøtter eller mandler i deigen, men min allergi vil ikke like det, men det er altså en mulighet.
Denne er så deilig og saftig. 

Oppskriften er slik:
2 egg
100 gr sukker
250 gr gulrøtter, revet fint
100 gr siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2, 5 dl raps el solsikkeolje
100 gr hvit kokesjokolade, finhakket

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett oljen i en tynn stråle, mens du lar kjøkkenmaskinen gå, omtrent slik du lager majones.

Tilsett de revne gulrøttene. Bland sammen hvetemel, 
bakepulver og hakket sjokolade, og vend forsiktig inn i blandingen. Alternativt kan du benytte mørk sjokolade, eller droppe sjokoladen helt. Hell kakerøren i smurt springform (24 cm) og stek kaken midt i ovnen, til den er gylden og gjennomstekt.
Stekeovn 175 C i 30 min. Sjekk med en trepinne før du tar den ut. Henger noe deig ved, må du steke lengere. Virker det som om den er brun nok oppå, men rå inni, får du legge et stekepapir over mot slutten av steketid.

Så var oppskrift på det den fyldige og deilige ostekremen                                  
100 gr kremost, naturell
·   100 gr romtemperert smør
·   200 gram melis
·   ca 2 ss ferskpresset sitron- eller appelsinsaft

Pisk kremost og smør, til det er godt blandet. Tilsett melis og sitrussaft, og pisk videre til blandingen får en kremete konsistens. Bre kremen over kaken. 
Som du ser er det friske bær til pynt. Det er et forslag. Varier gjerne med forskjellige bær, revet sitron eller appelsinskall gjør seg godt, dette er ganske mye fett og søtt, syre i form av pynt gjør seg godt. 

Hvis du trenger ei unnskyldning for å forsyne deg engang til(så god er den nemlig), Så får du påpeke at her er det både gulrøtter, bær og/eller frukt.
Altså et nytt ledd til i selvbedragets raffinerte kunst.
 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?