Innlegg

Viser innlegg fra februar 14, 2016

NÅR SKREIEN KOMMER

Bilde
SÅ ER DET SESONGENS STORE MATOPPLEVELSE.  Når man må forholder seg til naturens svingninger og naturens gaver i form av det som kan høstes, da vet man at det svinger og at det som var greit i fjor ikke behøver å bli bra i år.  Heldigvis så er det ikke slik at jeg er avhengig av det, men den kunnskapen sitter i. I fjor fikk jeg ikke tak i verken god torskelever eller tunger. I forfjor var det samme problemet. I år derimot, da er fisken og alt av tilbehør av flott kvalitet og i rikelige mengder. Slik ser de ut Det du får se her, er den mer spesielle maten torsketunger. Små søte biter med nydelig fiskekjøtt og fett, ca 5-6 cm store. Her i huset tok smakspanelet, også kalt ektemann, motet til seg og smakte. Ikke så verst, men man må vel helst være vokst opp med dette for å riktig nyte det. Ikke fordi det smaker veldig rart og sterkt eller noe sånt, men de ser jo litt rare ut og noen har problemer når maten heter tunger.  Her er hvordan jeg gjør: Oppskrift 1 kg ferske og vell

ANANAS OG KOKOSKAKE

Bilde
PÅ ET BAKERI HADDE DE EI SÅNN KAKE. JEG PRØVDE Å GJENSKAPE DEN HER PÅ KJØKKENET. Jeg fikk til ei nydelig kake, men den var rett og slett helt annerledes, og det var jo helt ok. Det jeg fikk var ei kake som smakte så spesielt godt, som var så saftig og etter 4 dager i plast, så var den slett ikke tørr. Tvert imot fremdeles saftig og fin. Dessverre fikk jeg og ei kake som også så veldig alminnelig ut. Den typen som ikke frister veldig mye med utseendet, her må man vite hva som gjemmer seg av smak. Du skjønner hva jeg mener? Men som vi vet, utseendet er ikke alt. Smakspanelet har forbydd meg å legge denne kaka i fryseren. Han regner med at han vil ha den til ettermiddags-kos fram til den tar slutt. Han liker ikke kokos har han sagt. Vel, denne gangen gjør han det. Altså, alt i alt ei vellykket kake, bare ikke den jeg ønsket meg . En lærdom kan jeg trekke, ananas og kokos er en smaksblanding som er som laget i himmelen. Det kan vel være at jeg utforsker disse smakskom