NÅR SKREIEN KOMMER

SÅ ER DET SESONGENS STORE MATOPPLEVELSE. 
Når man må forholder seg til naturens svingninger og naturens gaver i form av det som kan høstes, da vet man at det svinger og at det som var greit i fjor ikke behøver å bli bra i år. 

Heldigvis så er det ikke slik at jeg er avhengig av det, men den kunnskapen sitter i. I fjor fikk jeg ikke tak i verken god torskelever eller tunger. I forfjor var det samme problemet. I år derimot, da er fisken og alt av tilbehør av flott kvalitet og i rikelige mengder.
Slik ser de ut
Det du får se her, er den mer spesielle maten torsketunger. Små søte biter med nydelig fiskekjøtt og fett, ca 5-6 cm store.
Her i huset tok smakspanelet, også kalt ektemann, motet til seg og smakte. Ikke så verst, men man må vel helst være vokst opp med dette for å riktig nyte det. Ikke fordi det smaker veldig rart og sterkt eller noe sånt, men de ser jo litt rare ut og noen har problemer når maten heter tunger. 

Her er hvordan jeg gjør:
Oppskrift
1 kg ferske og velluktende torsketunger
hvetemel
salt
pepper
margarin
Tørk tungene godt, bland mel, salt og pepper. Vend tungene i melblandingen. Ha margarin i stekepanna, la den bli så varm at smøret begynner å bli brunt.
Legg tungene i og stek på middels varme til de er sprø og gjennomstekt. De er ikke så store, de må passes godt. Jeg serverer dette med kokte poteter og rå revne grønnsaker.
En smule uklar og rotete, men slik så det ut 


Dette var en tur inn i tradisjonenes rike. Ikke sikker det er noe du kommer til å bry deg med, men kanskje artig å vite noe om.
Vil du lese om flere rare Nord-norske fiske retter, så klikk her



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?