Innlegg

Viser innlegg fra januar 30, 2011

SANDKAKER FRA BØ I VESTERÅLEN

Bilde
ANER DU HVOR LENGE DET ER SIDEN SIST JEG PRØVDE Å BAKE DISSE KAKENE! Jeg vurdererer dem som vanskelig å få til, kanskje det hjelper med ei sikker oppskrift. For å kunne løse denne husmorutfordringen så trengte jeg hjelp og støtte fra slekta. Det var veldig flott å kunne ringe en venn..ee søster som selvsagt hadde ei flott og sikker oppskrift som var utprøvd i gjennom mange år. De beste oppskriftene får man jo fra noen som har prøvd dem ut selv. For en lykke å ha slike i boks før jul Oppskrift SANDKAKER 200 gr marg. el smør 125 gr. (1 1/2 dl ) farin 1 egg, ca 30 gr. 1/2 dl mandler 350 gr. ( 6 dl ) hvetemel. Rør smør og sukker til myk masse.Bland i egg, malte skåldede mandler og det meste av melet. Elt deigen jevn. Ha i så mye av melet at deigen blir passe fast til å klemme ut i formene. Sett deigen kaldt.Smør formene og når du har smurt dem så drysser du semulegryn i dem. Disse kakene kan sette seg skikkelig fast, så smør grundig. Legg en passe stor kule

FOR EI HYGGELIG HELG

Bilde
TENK Å FÅ LOV TIL Å BARE BLI SERVERT Den ene middagen bedre enn den andre. God vin, god mat og godt selskap. Kan det bedre gjøres? Neppe. Eksra hyggelig var det at den aller yngste var med hele veien og så ut til å like det. Kalkunen fra lørdag var flott lagt opp   og smakte strålende. Der lærte jeg noen hemmelige triks. Den ene middagen bedre enn den andre. God vin, god mat og godt selskap. Kan det bedre gjøres? Neppe. Eksra hyggelig var det at den aller yngste var med hele veien og så ut til å like det. Kalkunen fra lørdag var flott lagt opp   og smakte strålende. Der lærte jeg noen hemmelige triks Flott og smakfull kalkun Før middagen hadde vi aperitife, vi spiste butterdeigsputer med tørkede tomater og ostefyll som ble serverte med champagne. Det var aperitiffen sin det. Vi koste oss maksimalt Før middagen  Bodøturer er alltid en høydare, hyggelig familie, gode samtaler og god mat.

FINGERMAT IGJEN

Bilde
JEG TYDDE TIL EN GAMMEL KJENNING Nemlig fylte butterdeigsputer. Det er så smakfullt og lekkert. Alle i mitt hushold gleder seg ekstra når de er i farta. Parmesan denne gangen OPPSKRIFT: Fyll i butterdeigsputer kan være 8-10 tørkede tomater legges i olje i ca 2-3 t Finhakkes sammen med ca 2 fedd hvitløk, litt sjalottløk og masse revet Jarlsbergost, smak til med sitronsaft.  Prøvde med både parmesan og den hjemlige Jarlsbergosten. Parmesan ble litt vel salt, jeg syntes at Jarlsberg var best.