Innlegg

Viser innlegg fra desember 4, 2011

SKALLDYRSSALAT KAN VÆRE EN SENHØST TREAT,

Vi trenger en oppmuntring i høstmørket Derfor tenker jeg at en lettvint skalldyrsalat kan være nydelig for å få tankene litt bort fra de søte, tunge, fete julekalasene som allerede er igang og skal vare i minst 3-4 uker til. Se bare her til 2 personer. 130 g skrelte reker 80 g krepsehaler (fra lake) 1 stk hakket sjalottløk 1 potte frisk rosmarin 2 ss frisk gressløk 8 stk cherrytomat, rød i båter 0,4 stk slangeagurk 4 stk små ferdigkokte poteter kalde og i biter 2 ss olivenolje 1 ss balsamicoeddik   Fremgangsmåte: Bland skrelte reker og avrente krepsehaler. Tilsett løk, gressløk (tilsvarende en bunt), rosmarin, tomatbåter (bruk gjerne gule cherrytomater), agurk (skrelt, uthullet og i terninger) og potet. Bland olivenoljen (eller rapsolje) med balsamico og vend inn i salaten. Rist grove brødskiver og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin. Server med et glass hvitvin, spis og føl deg lettere og slankere.

FRUKTKAKE SOM FAST JULETILBEHØR

Bilde
DENNE FRUKTKAKA SKAL LAGRES LEEENGE Derfor må man sette i gang allerede nå, ikke som et år da den først var moden for spising uti januar. Da ble den til glede bare for meg og mine smaksløker og hofter. Oppskrifta fikk jeg av Gerd Winther Eliassen i Lødingen i 81-82, den har vært fast tilbehør på julebordet mitt helt siden da. Jeg er blitt så glad i den kaka at det nesten er vanskelig å tenke seg julen uten. Dessuten har den en av de store fordelene jeg liker; den er forholdvis enkel å lage. Brun og lekker I starten ser den sånn ut, klar til lagring. Får vi prøvesmake Før vi lagrer så er det tid til en kaffekopp og en aldri så liten prøvesmaking. DEn smaker nemlig godt da og. Oppskrift 250 g romtemperert margarin(ikke smør), 2 ½ dl sukker, røres hvitt, 4 egg tilsettes 1 etter 1. Bland og sikt på: 4 ½ dl hv.mel, 1 ss kakao, ½ ts kanel, ½ ts nellik, ½ ts ingefær. 200 gr rosiner 100 gr korinter 100 gr cocktailbar, 50 gr aprikos, 50 gr sultanas, 100 gr nøt