SKALLDYRSSALAT KAN VÆRE EN SENHØST TREAT,

Vi trenger en oppmuntring i høstmørket
Derfor tenker jeg at en lettvint skalldyrsalat kan være nydelig for å få tankene litt bort fra de søte, tunge, fete julekalasene som allerede er igang og skal vare i minst 3-4 uker til.

Se bare her til 2 personer.
130 g skrelte reker

80 g krepsehaler (fra lake)
1 stk hakket sjalottløk
1 potte frisk rosmarin
2 ss frisk gressløk
8 stk cherrytomat, rød i båter
0,4 stk slangeagurk
4 stk små ferdigkokte poteter kalde og i biter
2 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik

 
Fremgangsmåte:
Bland skrelte reker og avrente krepsehaler. Tilsett løk, gressløk (tilsvarende en bunt), rosmarin, tomatbåter (bruk gjerne gule cherrytomater), agurk (skrelt, uthullet og i terninger) og potet. Bland olivenoljen (eller rapsolje) med balsamico og vend inn i salaten.


Rist grove brødskiver og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin. Server med et glass hvitvin, spis og føl deg lettere og slankere.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?