Innlegg

Viser innlegg fra august 21, 2011

ARONIASAFT DENNE GANGEN

Bilde
DET ER UTROLIG MORSOMT Å LAGE SITT EGET SYLTETØY ELLER SIN EGEN SAFT jeg prøver meg på å lage råsaft av Aronia, eller svartsurbær. Sunnheten i den, med mengder av anioksidanter og vitaminer,  er udiskutabel. Smaken av den er og udiskutabel: stram, beisk og sur. Morsomt å plukke V akre er de og, men smaken er jo ganske stam da. De er ikke akkurat noe du spiser rett fra treet. Bare sjekk navnet. Det ferdige resultat Dette er en mulighet til å lage noe spisendes utav bærene Store og fine OPPSKRIFT Den stramme smaken dempes hvis du fryser bærene et døgn eller to. 2,5 dl kokende vann, helles over 3 l bær og ca 30 gr sitronsyre . Dette står i 2-3 døgn i saftpresse, uten å røres eller klemmes. Sukres med 8-10 dl pr l saft.  Det lønner seg å smake.  Helles på kokte glass.  Dette er en veldig konsentrert saft.  Du kan drikke dette som det er,  en liten slurk daglig for helsens skyld eller blande med vann og drikke som vanlig tørstedrikk. Andre typer drikke finner du

I DE FRISKE SMAKENE

Bilde
I ET TILBEHØR SOM DETTE Løftes hverdagssmakene til et nytt nivå. Det skader ikke at farvene er friske og ser gode ut heller. Denne gangen har jeg brukt spinat og paprika. De Ble brunet i pannen 3-4 min, Paprikaen noe lengere enn spinaten. Den faller fort sammen og blir brun, så pass opp. Men smaken frisker opp både fiske retter og kjøtt.

DENNE SAUSEN ER ET FUNN

Bilde
DEILIG SAUS TIL FISK M/ VINFORSLAG SYRLIG SOPP OG FENIKKELSAUS 2 stk fenikkel 4 stk sjalottløk 2 dl kraft (kalve el.kyllingfond) 2 dl creme fraiche smør, salt, pepper 100 gr kantareller chilipepper Saften av en 1/2 sitron friske urter kok fenikkelen, kjør i blender med kokevannet til en pure', fres shalottløkene blanke i smør, ha i kraft, creme fraishe, og finhakket sopp. Ha i fenilkkelmosen. La dette koke litt, smak til med sitron,chili salt og pepper. Vintilbehør: 3482501 Rolly Gassmann Sylvaner 2009 Alsace France En av de få viner som går til så spesielle smaker som asiatisk mat, røkt og gravet laks. Geir Salvesen i A-magasinet står bak denne oppskriften og vinforslaget

TILBEHØR

Bilde
DET  SKAL JO VÆRE BÅDE LETTVINT SUNT OG SMAKFULLT. Klar til panna Det er neimen ikke alltid lett å vite hva man skal finne på.   Her har jeg hakket løk, paprika og fenikkel følger snart. Surr dette i panna med rapsolje. Lav varme over lang tid.(ca 10min) Et tilbehør som smaker godt og er sunt, ser bra ut og er lett å lag. Kjøttkaker, koteletter, stekt fisk, fiskekaker osv,osv. Vi likte det veldig godt.

ANLEGGSARBEIDER FORBEDRER JO

Bilde
MEN NÅ FÅR DET JAMMEN VÆRE NOK FOR I ÅR Jeg henger ut og pynter i lange baner. Det er noen som sier at det blir i meste laget.... Tror jeg ikke noe på. Det skal bli mer før sommern er på topp. Work in progress Hele spiseplassen fikk en halv omdreining. Ikke verst selv på en grå, regnværsdag. Nå kan vi bevege oss fritt rundt bordet og benkene. Vi kan og variere med store og små stoler etter behov og antall besøkende "at the Family dining".... Hanen i Larvik Tror ikke dette blitr det endelige resultatet. Må nok fornye etter hvert.  Vi er svake for romantiske små skilt Ok, nok for i dag. Klikk her for mer hage

BUTTERDEIG IGJEN

Bilde
 DENNE GANGEN MED DET ENKLE FYLLET,  Klemt sammen med gaffel men det er utformingen jeg vil rette oppmertsomheten mot . Tror faktisk at jeg tidligere har skrevet noe lettere halleluja aktig om hvor lettvint dette kan gjøres. Kan det tilgies at jeg er i utvikling og finner fornyede og forbedrede metoder? Nå er budskaper slik: Kjevle ut slik at de beholder fasongen. En plate som gir 3x2 er bra!! Legg på det fyllet du har valgt deg, brett dobbel og klem sammen med gaffel. Nå først kommer egget til sin rett; du pensler og setter i stekeovn 200 C i ca 10-12 min. i allefallt til der er fin gyllen farge.