Innlegg

Viser innlegg fra juni 25, 2017

VAKRE INNTRYKK BÅDE HER OG DER

Bilde
DER ER PÅ EN TUR I STAVERN, HER ER JO SELVSAGT I HAGEN VÅR. Venninneturer en gang i uka er fremdeles en glede. Utover den trimmen den gir så får man jo så mange synsinntrykk, gode samtaler og gode kafebesøk. Nå bare til pynt Denne kjettingen er fascinerende i si solide kraft. Rett ved inngabngen til badestranda som heter Korntin. Så vidt meg bekjent en forvregning av ordet karantene uttalt på engelsk. Bukta utenfor var nemlig den bukta hvor båter hvor de hadde smittsomme sykdommer om bord ble holdt i karantene. Legg til bildetekst Rett utenfor Verftsområdet kommer vi inn i de sommerpyntede gatene i Stavern. For et folkemylder allerede, og så vakre sammenplantinger de har laget til pynt i gatene. Nydelig. De fargene kledde hverandre Da jeg kom hjem ser jeg at den første klematisen har åpnet seg og har helt på egenhånd laget et vakkert lite bilde sammen med Femtunge Nå når den første, sterke vårveksten har dempet seg litt, når peonene, dagliljer og iris er fer

OK, SÅ ER VI HARRY

Bilde
VI SITTER OSS OVER FJORDEN I SALONGEN PÅ FERGA, FRAM OG TILBAKE Det er handletur det dreier seg om. Forsommerens økt for å ha noe i fryseren når det dukker opp en sommergjest eller flere. Vel, ikke bare det, smakspanelet røyker jo, så en tollkvote skal vi og ha med hjem. Et tverrsnitt Vi slår i hjel 2,5 timer med skravling, sudoko, 3-4 aviser, kaffe og glaning. Så kjører vi på land, besøker den butikken hvor vi får tak i det ferskeste beste kjøttet, besøker litt apotek, kikker litt på klær og så er det tid til å stille seg i fergekø igjen før hjemturen. Hjemover spiser vi lunsj i buffetrestauranten, gir oss god tid, snakker med folk osv. Vi går i butikkene om bord for å se etter gode tilbud, og så er vi jammen snart i Sandefjord igjen. Det var det, neste tur blir nok ikke før til høsten. Klikk her for mer.

GATAS ÅRLIGE SOMMERFEST, OGSÅ KALT NABORADE

Bilde
I SLUTTEN AV JUNI TAR VI AVSPARKET, DA STARTER SOMMEREN Vi som bor her hele året, som hilser i gata, snakker om løst og fast om vær og vind. Vi som ellers i året ikke omgås.  Hver sommer, rett etter St.Hans så møtes vi i den gamle hagen til Horn og holder sommerfest. Som sagt, et avspark slik at  sommeren kan komme i gang. Vi spiser og drikker medbrakt, skravler og ler, og så kommer høydepunktet, årets lokale Quiz. Tore starter moroa Denne gangen hadde komiteen lagt opp til en natursti, inne i hagen for ca 30 mennesker 6-7 grupper. Noen tenkte og regnet Dette hold oss aktivisert i en times tid, så fant vi ikke på ugang den tiden. Intrikate spørsmål  om både ditt og datt. Flateinnhold, rominnhold, antall kroner I glasset og hvilke tre er borte fra den eller den plassen osv, osv. Noen drakk og tøyset Tilslutt kom oppgjørets time, poengene skulle beregnes. Og noen talte poeng Tilslutt var maten fortært, drikken forsvunnet, konkurransen avgjort og vi gikk

SPANSKE KJØTTKAKER

Bilde
JA, JEG VET KJØTTKAKER TAR EN UFORSKAMMET STOR PLASS BLANT OPPSKRIFTENE MINE, MEN DET ER VELFORTJENT Den store forskjellen på forskjellige kjøttkaker er krydring og tilbehør. Denne gangen går jeg for spanske smaker. Legg til bildetekst De er mer fyrige enn de norske, greske eller nordafrikanske jeg har laget tidligere. Grunnoppskriften for kjøttbollene er allikevel den samme hver gang. Først gjør du klar sausen Tomatsaus: 2 ss olivenolje 1/2 revet gul løk 1 ts tomatpure 2 bokser hermetisk hakkede tomater liten klype sukker salt og pepper La løken bli litt blank i panna, tilsett tomatpure rør rundt og tilsett resten. La dette putre svakt mens du lager kjøttbollene. Grunnoppskrift 500 gr kjøttdeig, du kan bytte ut 200 gr med svinekjøttdeig 2 kokte poteter, 2 ss  potetmel 1 egg 2 dl vann Ha i potetmelet og la miksmasteren gå så det blandes godt. Så rasper du de kalde kokte potetene mens maskinen fortsetter å jobbe. Nå sper du med kuldslått vann