Innlegg

Viser innlegg fra november 3, 2013

HØSTGRYTE AV STORFEKJØTT

Bilde
EN AV DE SMAKFULLE OG RØFFE Etter en slapp periode der vi har verket i kroppen, hostet og nyst nok for resten av vinteren, så trenger vi en oppmuntring.  Hva er vel lettere og mer effektfullt enn å dekke et koselig bord for to  Når hagen ser slik ut.... med vin og levende lys. Først må jeg nok tenke ut noe mat som kan friste når smaksløkene har vært i stabilt sideleie, kun besøkt av hostesafter, piller, bruse og sugetabeletter.  Det trengs nok noe med stor, kraftig smak som kan vekke oss til live igjen. Eller slik Da er det definitivt tid for innehygge. Jeg er altså klar til å sette igang en gryterett. Denne kan faktisk gjøres klar kvelden i forveien med stekeovn på 100 C. Forvarm ovn og legg på lokk. Skal du bruke mindre tid er 11/2-2 t det minste. Da må du ha stekeovnen på minst 150-180 C. Sjekk ofte slik at den ikke koker tørr. Masse godt her Oppskrift For 4 pers. 500 gr bankekjøtt. 4-6 fedd hvitløk 1 purre 4 gulrøtter  200 gr sellerirot, persillerot